Türkiye’nin en önemli seçimlerinin başında gösterilen 14, 28 Mayıs seçimleri geride kaldı. Kim kazanırsa kazansın siyasette çok değişiklik olacağı konuşuluyordu. Seçimden sonra doğal olarak ilk gözler, seçimi kaybeden  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrildi. Kılıçdaroğlu’nun parti başkanlığını bırakması beklenirken, parti yönetiminin büyük bölümünü değiştirdi ve teşkilatları kendine bağladı.
Bu değişiklik Çanakkale’ye de yansıdı. Yıllardır CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Genel Başkanlığı gibi önemli bir konumda yer alıyordu. Bu değişiklikle beraber, Muharrem Erkek tarafından yürütülen Hukuk ve Seçim İşleri Genel Başkan Yardımcılığı Zeynel Emre getirildi. Kılıçdaroğlu kazanması durumunda bakan olacağı belirtilerek milletvekili adayı olmayan Muharrem Erkek, yeni dönemde mecliste de yer almadı. Erkek, bu süreçte en çok kaybedenlerden biri oldu. Hem genel başkan yardımcılığından, hem de milletvekilliğinden oldu.

ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BELİRLEMESİ DE ETKİLNECEK Mİ?
Daha önce Genel Başkan Yardımcısı iken kentteki adayları belirlemede en etkili isim olacağı söyleniyordu. Şimdi tüm görevleri elinden alınan Erkek’in bu halen etkili olup olmayacağı yerel seçimlerde belli olacak. Öte yandan, boşta kalan Erkek, önümüzdeki seçimde Çanakkale Belediye Başkanlığı’na aday olacağı konuşuluyor.
Erkek görev değişikliğinden sonra sosyal medya hesabında şu paylaşımı yaptı: “5 yıldan uzun bir süre CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüm. Bugün itibariyle görevimi bir başka yol arkadaşıma, değerli meslektaşım Zeynel Emre’ye devrediyorum.
Adalet yürüyüşünde yanında olmaktan onur duyduğum Genel Başkanıma, birlikte görev yaptığım çalışma arkadaşlarıma, Genel Merkez çalışanlarımıza ve tüm partililerimize teşekkürü bir borç bilirim.
Bugüne kadar “hak, hukuk, adalet” mücadelesini bir an olsun bırakmadım, üzerime düşen sorumluluğu layığınca yerine getirmeye çalıştım. Bundan sonra da aynı anlayışla, CHP üyeliğinin onurlu bir toplum hizmeti olduğu inancıyla, Partimizin bayrağını dalgalandırmaya ve onu daha yukarılara taşımaya kararlılıkla devam edeceğim.
Merkez Yönetim Kurulumuzda görev alan tüm yol arkadaşlarımı yürekten kutluyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum.”

GÖKHAN İSTANBUL’DA GÖRÜŞMELER Mİ YAPIYOR?
CHP’de kartların yeniden dağıtıldığı dönemde Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da İstanbul’a gitti. Aynı zamanda GS Spor Kulübü divan kurulu üyesi olan Gökhan, GS şampiyonluğunu kutlamak için İstanbul’a gitti ve daha dönmedi. Bu hafta da İstanbul’da olacağı yönünde bilgi alınırken, Başkan Gökhan’ın CHP’de yaşanan gelişmeleri takip etmek ve partinin önden gelenleri ile görüşmeler yaptığı belirtiliyor. Gökhan, yaklaşan yerel seçimler öncesi bir kez daha aday olmak için şimdiden girişimlerde bulunduğu da ifade ediliyor.
CHP’de yaşanan bu son gelişmelerin Çanakkale’de de etkisi olacağı ifade ediliyor. Genel merkezdeki güç değişiminin Çanakkale teşkilatlarına ve devamında belediye başkan adaylarının belirlemede etkili olacağı ifade ediliyor.
 
Mehmet Güler