Siirt’in Pervari ilçesi Doğan köyü kırsalında bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırı sonucu şehit olan Yeniceli Jandarma Uzman Çavuş Aydın Ceylan için mevlid okutuldu. Mevlid programına katılan Yenice Kaymakamı Musa Göktaş ve İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, şehidin ailesine  şehadet belgesi verildi.
Geçtiğimiz hafta Siirt Pervari  ilçesinde bölücü terör örgütleri ile scak temas kuruldu. ‘Şehit Jandarma Yüzbaşı Doğan Sevinç Operasyonunda görevli Çanakkale Yeniceli Jandarma Uzman Çavuş Aydın Ceylan açılan ilk taciz ateşinde şehit düştü.  Şehit Aydın’ın acı Haberi hem Çanakkale’yi hem de Yeniceyi yasa boğmuştu. Geçtiğimiz hafta naaşı  memleketi Yenice ilçesine getirilen şehit  Jandarma Uzman Çavuş Aydın Ceylan, Çarşı Camii'nde askeri törenle Çakıroba köyündeki aile mezarlığına defnedilmişti. Şehadetinden bir hafta sonra da ailesi  tarafından Şehit Aydın için mevlit okutuldu. Mevlid programına Musa Göktaş ve Eşi Nazan Göktaş, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman ve çok sayıda vatandaş katıldı
Köyde düzenlenen mevlid programında Yenice  Kaymakamımı  Musa Göktaş ve Çanakkale İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman Şehidin ailesine Şehadet Belgesi takdim ettiler. Şehidin Babası Bekir Ceylan, Annesi Gülten Ceylan ve eşi Narin Ceylan ile acılarını paylaşarak minnet duygularını ileten Kaymakam Musa Göktaş “Vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağını belirtti. Şehitlerimizin değerli aileleri bizlere emanettir. Bizler, her zaman şehit ve gazi ailelerimizin yanındayız, hayrınızı Allah kabul etsin, aziz milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Bünyamin Nami  Tonka