İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, bir süre önce Moldova'da düzenlenen Para Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Ümit Burunlular’a  ziyarette bulunarak başarısından dolayı tebriklerini bizzat iletti.
Burunlular’ın zaferlerine geçen hafta bir yenisini daha eklediğini anımsatan Turan, “Çanakkale’nin marka değeri için bu tür başarılar önemli bir etken. Ümit Burunlular, zaten bizi alıştırdığın zaferlerine geçen hafta bir yenisini daha ekledi. Biz de kendisini ziyaret ederek tebrik etmek istedik. Para Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası'nda tekrar göğsümüzü kabarttı. Avrupa’da ülkemizin bayrağını, marşını tekrar gündeme getirdi. Guru duyduk, bileğinize sağlık diyoruz. Biz Sayın Burunlular'ı aynı zamanda sosyal çalışmalarından, siyasal faaliyetlerinden tanıyoruz. Örnek bir duruşu, örnek bir tavrınız var. Ben tekrar hem Şampiyonumuzu hem de kıymetli hocamızı yürekten kutluyorum. Ama durmak yok yola devam diyoruz. daha fazla başarılar, daha iddialı şampiyonluklar bekliyoruz. Çanakkale de başka başka arkadaşlarımızla, engelli kardeşlerimizle beraber bu işi yapmayı önemsiyoruz. Biz istiyoruz ki bu marka şehirden, şehitler diyarından her alanda çok daha fazla başarılı karakterimiz çıksın. Her alanda bayrağımızı farklı ülkelerde dalgalandırsın, İstiklal Marşı'mızı söyleyelim istiyoruz. Ümit Burunlular, bunu çok sık yapıyor. Bundan sonraki süreçte de başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu.
Çanakkale’den olimpiyatlara sporcu göndermek amacına olduklarını bildiren Ümit Burunlular ise, "Amacımız inşallah Çanakkale’den de bir olimpiyat şampiyonu çıkartmak. İnşallah farklı branşlarda, farklı sikletlerde sporcular çıkarmak istiyoruz. Hedefimiz bu. Engelli kardeşlerimizin bu konuda burada hem bir büyükleri olduğunu hem de profesyonel anlamda bir sporcu olduğunu bilmelerini her zaman söylüyoruz, her platformda anlatıyoruz. Allah nasip ederse de sporu bırakmayacağız. Zaten sporun içimizde olması lazım. Hayatımızın sonuna kadar sporu devam ettirmemiz lazım. Akabinde yeni sporcular yetiştirmek, olimpiyatlarda istediği branşlarda sporcu çıkarmak tabii ki sizlerin desteğiyle, devletimizin desteğiyle olacak”  dedi.

Arzu Baladur