Kabine toplantısı sonrası edilen sözlerin, Maaş zammı oranına odaklı yüzbinlerce Memurun yüzün güldürmeye yettiği gözlendi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine toplantısı sonrası ilk önemli açıklamaya önce Erdoğan, ardından da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan  imza attı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "5 Temmuz günü 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi.
Tüm gözler 5 Temmuz, yani bugüne çevrilmiş iken, müjde niteliği taşıyan ifadeleri kullanan bir diğer isim ise, Kabine toplantısı sonrasında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan oldu
Işıkhan;  "Memur maaş düzenlemesi üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma hayatının tek boyutu yok. Asgari ücreti bitirdik. İşveren ve çalışanlarımızı mutlu etmeye çalıştık. Refah ve yaşam kalitesini arttırmak önceliğimiz."diye konuştu.

Başkent Ankara'dan dün gelen haber, bugün (5 Temmuz Çarşamba) belirlenecek Memur maaş zammının, yüz gülümüsetecek ipucu olarak yorumlandı.
Kabine toplantısı sonrası edilen sözlerin, Maaş zammı oranına odaklı yüzbinlerce Memurun yüzün güldürmeye yettiği gözlendi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine toplantısı sonrası ilk önemli açıklamaya önce Erdoğan, ardından da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan imza attı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "5 Temmuz günü 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi.
Tüm gözler 5 Temmuz, yani bugüne çevrilmiş iken, müjde niteleği taşıyan ifadeleri kullanan bir diğer isim ise, Kabine toplantısı sonrasında konuşan  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan oldu.
Işıkhan; "Memur maaş düzenlemesi üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma hayatının tek boyutu yok. Asgari ücreti bitirdik. İşveren ve çalışanlarımızı mutlu etmeye çalıştık. Refah ve yaşam kalitesini arttırmak önceliğimiz."diye konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur zammına ilişkin; "Kimse mağdur olmayacak, yaşam kalitesi artırılacak" mesajı ile gündeme oturdu.
Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, adeta memur ve emeklilerin beklediği müjdeyi verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "5 Temmuz (bugün) 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." diyerek güne damga vuran açıklamaya imza attı.
Tüm gözler bugüne (5 Temmuz Çarşamba'ya) çevrilmişken,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan adeta müjdeyi dün verdi.
Bakan Işıkhan, "Memur maaş düzenlemesi üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Çalışma hayatının tek boyutu yok. Asgari ücreti bitirdik. İşveren ve çalışanlarımızı mutlu etmeye çalıştık. Refah ve yaşam kalitesini arttırmak önceliğimiz." ifadelerini kullandı
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası, Başkentli  gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakan Işıkhan, memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeye yönelik konuştu.
Kamuoyunca da bilinen düzenleme üzerinde çalıştıklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının takip edilmesi gerektiğini hatırlatan Bakan Işıkhan, memurun yüzünü gülümsetecek müjde yakında dercesine imaları ile dikkat çekti.
Başkentin ana gündem maddesi, Memur maaş zamları oldu. Meclis tatile girmeden yasal düzenlemenin gündeme gelip gelmeyeceğiyle ilgili akla gelen sorulara, yanhıtı Bakan Işıkhan sundu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, "Çalışılıyor, yoğun bir mesai harcanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi Meclis tatile girmeden önce. Bazı değişkenleri de dikkate almak lazım. Çok kapsamlı düşünülüyor. Kimsenin mağdur olmaması, çalışanlarımızın refahının artırılması bizim için önemli." diye konuştu.
Bakan Işıkhan, düzenlemeye yönelik çalışmanın son durumuna ilişkin ise net sözler etti.
"Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma hayatının tek boyutu yok. Asgari ücreti bitirdik. İşveren ve çalışanlarımızı mutlu etmeye çalıştık. Refah ve yaşam kalitesini arttırmak önceliğimiz." dedi.
Bünyamin Nami Tonka