Pek alışık olmadığımız bir görüntü Ankara’da TBMM’de Çanakkale için ortaya çıktı. Çanakkale’den giden ekipler, meclis bahçesinde AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ve İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz ile görüştü. Görüşmelerde Çanakkale için birlik beraberlik mesajları verildi.
 
Kısa süre önce yapılan genel seçimlerde Çanakkale Ankara’da farklı milletvekilleri gönderdi. Çanakkale’nin meclisteki vekilleri daha ilk günlerde alışık olmadığımız görüntüler sergiledi. Şimdiye kadar kavgalarla anılan Çanakkale vekillerinin yerini şimdi kent için bir araya gelen vekiller yer aldı. Bu tablonun ortaya çıkmasına vesile olan ise Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO). ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu ve yönetimi. ÇTSO'nun, Ankara ziyaret programına Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan Yardımcıları Ersin Kahraman ve Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Çelik, Akın Yalman, Berkin Karaca, Volkan Temiz ve Şakir Kutluay, Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Aydeğer, Meclis Katip Üye Saniye Öfekler Elmas, Çanakkale İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek ile Genel Sekreter Sema Sandal katıldı. İş insanları vekillere iadeyi ziyarette bulunmak üzere Ankara’ya çıkarma yaptı.

HEPSİ BİRARAYA GELDİLER
Özlenen tablonun, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in kentin sorunlarını birlikte konuşulması gerektiği fikrini ortaya atması ile oluştu. TBMM bahçesinde düzenlenen buluşmaya Gider, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ve İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz katıldı. Buluşmaya şehir dışında olması dolayısı ile CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan katılmadı.
Vekiller ile mecliste birlikte öğle yemeği yiyen ÇTSO heyeti, iadeyi ziyaretin anısına Çanakkale milletvekillerine, Çanakkale savaşları sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ ün kalpaklı fotoğrafını hediye etti.
Hep birlikte gerçekleştirilen görüşmede; Çanakkale’nin gelişmesi ve iyi temsil edilmesi adına birlik, beraberlik içerisinde adımlar atılması vurgulandı.
Ziyaretle ilgili bilgi veren Selçuk Semizoğlu; “Bugün burada, Çanakkalemizin Milletvekillerini ziyaret etmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. ÇTSO siyaset üstü bir kurumdur. Söz konusu Çanakkale olduğunda nasıl kenetlendiğimizi, Parti ayırt etmeksizin nasıl bir araya geldiğimizi bir kere daha kamuoyuna göstermiş olduk.
ÇTSO olarak Çanakkale için gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar ile ilgili değerli Vekillerimize bilgi verip, İlimizin gelişmesi, kalkınması ve rekabet gücünün arttırılması amacıyla her türlü desteğe ve göreve hazır olduğumuzu bir kere daha ifade ettik.
Kıymetli Vekillerimiz de bizim projelerimizi yakından takip ettiklerini ve her zaman destek sağlayacaklarını belirterek bizleri onurlandırdılar.  Kendilerine nazik ev sahiplikleri için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Hepimizin en büyük sevdası olan Çanakkale için canla başla çalıştıklarına ve bu bağlı çalışmayı sürdüreceklerine eminiz” dedi.

ÇTSO , RTÜK ÜST KURUL ÜYESİ MEHMET DANİŞ’İ ZİYARET ETTİ
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri Türkiye Büyük Millet Meclisinde Çanakkale Milletvekillerine gerçekleştirdiği ziyaretin akabinde, Çanakkale Eski Dönem Milletvekillerimizden RTÜK Üst Kurul Üyesi Mehmet Daniş’e ziyarette bulundu.
Mehmet Daniş’in RTÜK’teki makamında gerçekleşen görüşmede; ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan Yardımcıları Ersin Kahraman ve Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Çelik, Akın Yalman, Berkin Karaca, Volkan Temiz ve Şakir Kutluay, Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Aydeğer, Meclis Katip Üye Saniye Öfekler Elmas, Çanakkale İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek ile Genel Sekreter Sema Sandal hazır bulundu.
Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu görüşmede, ÇTSO’nun Çanakkale için gerçekleştirdiği faaliyetleri aktardı. Semizoğlu, RTÜK Üst Kurul Üyesi Mehmet Daniş’e bugüne kadar Çanakkale için gerçekleştirdiği başarılı girişimler ve çalışmaları için teşekkür etti.
 
ÇTSO, AK PARTİ GENEL SEKRETERİ FATİH ŞAHİN'İ ZİYARET ETTİ
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Ankara'ya giderek gerçekleştirdiği ziyaretlerine Ankara Eski Milletvekili, Ak Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ile devam etti.
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan Yardımcıları Ersin Kahraman ve Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Çelik, Akın Yalman, Berkin Karaca, Volkan Temiz, Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Aydeğer, Meclis Katip Üye Saniye Öfekler Elmas, Çanakkale İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek ile Genel Sekreter Sema Sandal'dan oluşan heyet, Fatih Şahin'i  makamında ziyaret etti.
Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in de teşrif ettiği ziyarette; Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkaleli Fatih Şahin'i başarılı siyasi hayatı ve yeni görevi için tebrik etti. Bugüne kadar Çanakkale'nin gelişmesine katkı sağlamak üzere attığı adımlardan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek başarılar diledi.
 
Mehmet Güler
FOTO: ÇTSO