Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde, Pazar günü saat 16.30 sıralarında çıkıp, ormana sıçrayan yangın, devam ediyor. Pazartesi günü öğle saatlerinde ilerlemesi durdurulan yangın, rüzgarın etkisi ile tekrar büyüdü. Ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale etti.
Orman yangınını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. Çanakkale Valiliği yaptığı açıklama ile yangının büyüdüğünü bir kez daha duyurdu. Açıklamada, “Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili, Yukarı Okçular, Musaköy, Özbek ve Kemel köyü civarında devam eden orman yangını rüzgarın etkisiyle şiddetini artırmıştır, havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam etmektedir.
 
Kemel, Kayadere, Işıklar, Dörtyol, Kurşunlu ve Mareşal Fevzi Çakmak Köyleri ile Damyeri mevkiinde yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği açısından evlerini boşaltmaları önem arz etmektedir. Vatandaşlarımız, valiliğimizce tahsis edilen tesislerde misafir edileceklerdir. 112 ve UMKE Sağlık personelleri köylerde sağlık hizmetine devam etmektedir.” sözlerine yer verdi.
8 helikopter ve 4 uçakla yangına müdahale edildi.
Öte yandan devam eden yangının söndürülmesi için köylülerden de yardım istendi. Tüm vatandaşların yardım etmesi istendi. Yangın nedeniyle Çan başta olmak üzere bazı yollar da kapatıldı.
 
Mine  Yel