Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde Pazar günü öğleden sonra başlayan yangın 3 gün sonra kontrol altına alındı. Yangında 8 köy etkilendi. Yangının ilk gününde yangının tehdit ettiği Kemel köyünde en çok etkilenen yerlerden biri oldu.  Bu köy de dahil 8 köydeki orman alanları, tarım arazisi ve bazı hayvan barınakları zarar gördü. Günlerce havadan ve yerden yapılan müdahaleler sonunda yangın ancak kontrol altına alınabildi.
Yangından en çok etkilenen yerler orman alanları oldu. 8 köyün tamamı yeşil orman alanları ile çevriliydi. Yangınla beraber bu yeşil alanlar küldü ve yerine simsiyah görüntüler kaldı. Köyleri zarar gören vatandaşlar, yıllarca bu zararın telafi edilmeyeceğini belirterek, simsiyah bir alanında içinde kaldıklarını söyledi.
Öte yandan yangından dolayı etkilenen onlarca vatandaş hastaneye kaldırıldı. Alınan bilgiye göre; Yangın sırasında dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan vatandaşlardan 1'i taburcu edilirken, 2 kişinin Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde, 1 kişinin ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi'nde tedavilerinin devam ettiği bildirildi.
 
YANGIN TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR
Çıkan yangınlar söndürülürken, yeni bir yangının çıkmaması için uyarılar da yapılıyor. Yetkiler, hava sıcaklığının iyice arttığı bu dönemlerde vatandaşların daha dikkatli olmasını istedi. Rüzgarlı bölge olan Çanakkale’de en ufak bir kıvılcımın büyük zararlara yol açabileceğini belirterek vatandaşları bu konuda dikkatli olmaya çağırdı. Öte yandan daha önce alınan kararla ormanlık alanlara giriş yasağı getirilmişti.
 
Turgut Engin