CHP Çanakkale teşkilatlarında adeta yerel seçimler öncesi delege savaşları yaşanıyor. Köylerde başlayıp mahallelerde devam eden delege seçimlerinde CHP’nin mahalle üyeleri de ortaya çıktı. Türkiye genelinde en güçlü olduğu Çanakkale’de CHP’nin 3 mahallede sadece 165 üyesi olduğu ortaya çıktı. Bu kadar az üyeye sahip olması il ve merkez ilçe teşkilatların çalışmaları tartışılır hale getirdi.
 
Çanakkale, CHP’nin kalesi olarak biliniyor. 1922 yılından bu yana birkaç parti dışında tamamına yakını Çanakkale’yi CHP yönetiyor. 1989 yılından buyana ise kesintisiz Çanakkale Belediyesi’ni CHP’li başkanlar yönetiyor. Aynı şekilde Çanakkale’nin 4 milletvekili var. Uzun zamandır CHP bu kentte hep 2 milletvekili çıkarttı. Diğer 2 vekil ise zaman zaman değişime uğruyor. CHP’nin Çanakkale’de bu kadar güçlü olmasına rağmen bazı mahallelerde çok zayıf olduğu ortaya çıktı.
Mahallelerin şaşırtan CHP üye sayıları ise son delege seçimleri ile ortaya çıktı. CHP merkez ilçe kongresi öncesi delege seçimleri başladı. Köylerden başlayan delege seçimleri mahallelerle devam ediyor. Aynı zamanda parti içi çekişmelere de sahne olan delege seçimleri Pazar günü üç mahallede yapıldı.

3 MAHALLEDEKİ ÜYE SAYISI ŞAŞIRTTI
Pazar günü Namıkkemal, Fevzipaşa ve Kemalpaşa’da delege seçimi yapıldı. Seçimi takip eden partililer bu mahallelerdeki üye sayısı ile şoke oldu. CHP’nin Namıkkemal mahallesinde 35 üyesi ve buna karşılık 3 delegesi, Fevzipaşa mahallesinde 49 üyesi ve buna karşılık 4 delegesi ve Kemalpaşa’da ise 81 üyesi ve buna karşılık 5 delegesi olduğu açıklandı. Çanakkale’nin önemli mahallelerinden olan bu 3 mahallede partinin toplam 165 üyesinin olması hemen dikkat çekti. CHP’nin kalesi olan şehir merkezinde bulunan 3 mahallede 165 üyenin olması tepkilere neden oldu. Merkez ilçe ve il başkanlarının bu mahallelerde çalışmaması nedeniyle bu kadar az üyesi olduğu eleştiriliyor.  Öte yandan, partinin Cevatpaşa’da 940 üyeye karşı 47 delege, Esenler mahallesinde 722 üyeye karşı 53 delege, İsmetpaşa mahallesinde 669 üyeye karşı 40 delege ve bugün seçimin yapılacağı ve Çanakkale’nin en büyük mahallesi olan Barbaros mahallesinde bin 486 üyeye karşı 97 delegesi olduğu açıklandı. CHP’nin merkez ilçede toplam 400 civarında delegesi bulunuyor.
 
MAVİ-BEYAZ LİSTE SAVAŞLARI YAŞANIYOR
Öte yandan delege seçimleri ile beraber CHP’de de rakipler arasındaki savaş da kızıştı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın başını çektiği Mavi liste ile CHP eski genel başkan yardımcısı ve Çanakkale eski milletvekili Muharrem Erkek’in başını çektiği Beyaz liste savaşı yaşanıyor. Her iki taraf delegeleri kazanmak için yoğun bir çaba harcıyor. Delegesi çok olan taraf hem merkez ilçe seçiminde, hem il başkanlığı seçiminde hem de belediye başkan adayını belirlenmesinin ön seçimle yapılması kararlaştırıldığında belediye başkan adayını seçmede belirleyici oluyor. Bu yüzden her iki grup da gücü elinde tutmak için bu delege seçimlerine büyük önem veriyor.
 
Mehmet Güler