Etkinlik Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılıyor. Denizlerimiz ve kıyılarımızın temiz tutulması konusunda ve su altında bulunan miras alanlarımızda farkındalığı arttırmak amacıyla Tarihi Alan’da "Kıyı Kenar ve Deniz Dibi Temizliği Farkındalık Organizasyonu" düzenlenecek. "Temiz Deniz, Tarih, Miras, Gelecek" temalı etkinlik 2 Ağustos’ta yapılacak. 10.00-15.00 saatleri arasında yapılacak etkinliği vatandaşlar davet edildi.

BOĞAZIN DİBİNDE ÇOK SAYIDA SAVAŞ GEMİLEİR BULUNUYOR
Çanakkale Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda 108yıl önce batırılan İngiliz Kraliyet Zırhlısı ‘HMS Majestic ve diğer 14 batık, ‘Gelibolu Tarihi Su Altı Parkı’ ile birlikte dalış tutkunlarının yeni gözdesi olmaya devam ediyor. Seddülbahir Kalesi açıklarında batırılan İngiliz Kraliyet Zırhlısı ‘HMS Majestic’in de aralarında bulunduğu 14 batık geminin gizemleri 2 yıl önce dalış turizmine açıldı.
Bu batıkların turizme kazandırılması ile beraber Çanakkale, dünyada dalış dendiği zaman akla gelecek ilk 5 destinasyondan birisi olacak.
 
Sahip olduğu su altı zenginlikleriyle Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı'na, yurt içi ve yurt dışından dalış tutkunlarının ilgisi her geçen gün artıyor. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkalığı tarafından hayata geçirilen Gelibolu Sualtı Parkı’nda 14 ayrı dalış kısmı bulunuyor.
 
Her batığın ayrı hikayesi var. Ayrı bir yolculuğa çıkartıyor dalgıçları. Hem görsel güzellik hem suyun altındaki harika atmosfer hem de tarihi batıklar dalgıçları cezbediyor, merak uyandırıyor.

Turgut Engin