Kurs, 18 Eylül-27 Ekim tarihleri arasında düzenleniyor. Kursun son başvuru tarihi ise 13 Eylül Çarşamba olarak açıklandı. Kurs, kariyer yapmak isteyen gençler için büyük bir fırsat sunuyor. Yaklaşık 20 kişilik kontenjanla düzenlenecek olan kurs, muhasebe sektöründe uzmanlaşmak ve istihdam olanaklarını artırmak isteyen gençlere pratik beceriler kazandırmayı amaçlıyor. Katılımcılar, muhasebe alanındaki temel bilgi ve yetenekleri geliştirerek sektöre daha hazır hale gelecekler.
Açılacak olan kurs hakkında bilgi veren SMMMO Çanakkale Şube Başkanı Hakkı Alacaoğlu, "Çanakkale Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası olarak Çanakkale'de faaliyet gösteren muhasebe bürolarının ve firmaların, muhasebe alanında çalışan talebi ve istihdam ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kariyer yapmak isteyen gençlere yönelik Muhasebe Yardımcı Elemanı Yetiştirme Kursu düzeneleceğini belirterek, "Bu eğitim programı ile muhasebe ile ilgili bölümlerden mezun olmuş, muhasebe alanında aktif olarak iş arayan gençlerin muhasebe yardımcı elemanı olarak çalışabilmeleri için gereken bilgi, beceri ve donanıma kavuşmaları sağlanarak istihdam edilebiliklerinin arttırılmasına katkı katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Aynı zamanda, muhasebe yardımcı eleman arayışında olan Muhasebe Bürolarına ve firmalara muhasebe işlemlerini yapabilmeleri için gereken teorik ve pratik bilgilere sahip eğitim programını başarıyla tamamlamış adaylar arasında irtibat kurmaları sağlanacaktır. Odamız ve meslektaşlarımız süreci etkin bir şekilde yürüterek başarı ile tamamlayarak firmalara, bürolarımıza, resmi kurumlara daha hızlı ve doğru bilgi akışının sağlanmasında katkıda bulunacaktır.  
18-35 yaşında olmak, herhangi bir yerde yarı ya da tam zamanlı çalışmıyor ve aktif olarak muhasebe elemanı pozisyonunda iş arıyor olmak. Meslek liselerinin, lisans ve ön lisans programlarının ilgili bölümlerinden mezun olmak. Herhangi bir eğitim kurumunda devam zorunluluğu bulunmuyor olmak (6 hafta boyunca, 5 gün, günde 4 saat eğitime katılım zorunludur). Belgelendirmeleri kaydıyla Muhasebe ve Finans alanlarında iş ve/veya staj tecrübesi olan adaylara öncelik verilecek." dedi.
Kursun son başvuru tarihi ise 13 Eylül Çarşamba olarak ifade edildi.

Sedat Uz
Foto: BHA