Çanakkale Belediye Başkan Ülgür Gökhan’ın 4 başkan yardımcısı bulunuyor; Handan Özyayla Kenar, Özleyiş Çetin, Rebiye Turan Ünüvar ve Mehmet İrfan Mutluay. Son yıllarda Başkan Gökhan’ın yardımcıları arasında en fazla ön planda tuttuğu isim Rebiye Ünüvar idi. Hatta Başkan Gökhan’ın kendisinden sonra onu başkan olarak seçeceği konuşuluyordu. Bu durum son aylarda birden değişti. Ünüvar apar topar izne çıktı ve onun yerine Mutluay ön plana çıktı. Bu süre içinde Ünüvar’ın izinden sonra istifa edeceği belirtiliyordu ve konuşulanlar doğru çıktı. Ünüvar’ın istifa ettiği teyit edildi.

BAŞKANIN YERİNE O PROGRAMLARA KATILIYOR
Ünüvar’ın neden apart topar izne çıktığı ve geri dönmediği ile ilgili birçok konu konuşulurken, bu sürede Mutluay ön plana çıkmaya başladı. Başkan Gökhan’ın şehir dışında olduğunda veya gitmediği programlara Mutluay’ı görevlendiriyor. Bu durum net bir şekilde görülmeye başladı. Daha önce “başkan kendisinden sonra Ünüvar’ı destekleyecek” sözleri şimdi Mutluay için konuşuluyor. Hatta bunlara ek olarak Mutluay’ın ya belediye başkan aday gösterileceği ya da Başkan Gökhan’ın tekrar aday olup kazandıktan bir süre sonra görevi Mutluay’a bırakacağı da konuşuluyor.
 
MUTLUAY’IN SORUMLU OLDUĞU BİRİMLER
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay’ın sorumlu olduğu birimler şunlar;
VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
PARK ve BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ
HAL MÜDÜRLÜĞÜ
SU İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ
 
MUTLUAY KİMDİR?
Çanakkale Belediyesi internet sitesinde Mutluay’ın özgeçmişi ile ilgili şu bilgiler yer alıyor;
1966 Tokat doğumlu olan İrfan Mutluay ,1987 tarihinde Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olmuştur. Ziraat Mühendisi olarak Kamuda görev aldı. Evli ve 2 çocuk babası olan MUTLUAY ,2019 tarihinde Belediye Meclis Üyeliğine seçilmiş ve Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Mehmet Güler