Çanakkale, bir yeni köprüye daha kavuşmak için gün sayıyor.  Sarıçay üzerine yapılacak 4’üncü köprünün çalışmalarında sona gelindi. Bir dizi ziyaretler kapsamında Çanakkale’ye gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti il başkanı Naim Makas ve AK Partili belediye meclis üyeleri ile birlikte  Sarıçay Köprüsü şantiye alanında incelemelerde bulundu. Gizligider, köprünün bu yıl sonunda biteceğinin teminatını verdi.
 
“Çanakkale’nin yarım işlerini bitireceğiz”
 
İncelemelerin ardından açıklamada bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ; “Sayın vekilimiz, sayın il başkanımız, teşkilatımız da bu sıkıntıyı aktardı. Biz de burada tabii ki kayıtsız kalamazdık. Hem bu çalışmaları yerinde incelemek hem de inşallah en kısa zamanda bitirmek istiyoruz. İnşallah Çanakkale’nin bu derdini de biz çözeceğiz. Çanakkale’nin sorumluluğu bizim. Önemli olan Çanakkale’nin yarım işlerini bitireceğiz. Bunu da inşallah birinci kısmı Aralık sonu, devamını da iki kademe daha yapıp İzmir Yolu’na kadar ki kısmı temizliği ıslahı bitirilmiş olacak.” dedi.
 
“Onların yapması gereken dere ıslahlarını da biz yapıyoruz”
 
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ise alanda yaptığı konuşmada ; “Burası Çanakkale’nin şehir içi yolu ve Sarıçay zamanında Devlet Su İşleri temizliği de yapılmak şartıyla belediyenin ortak kullanımına bırakılmış kenarlarıyla birlikte. Bu köprü de şehir içi köprüsü. Dolayısıyla bu Devlet Su İşleri’nin Çanakkale halkına, belediyeye rağmen hediyesidir. Çünkü biz Çanakkale’de birçok işi belediyeye rağmen yapıyoruz. Eminim ki buranın dizinlerinde bile sıkıntı çıkmıştır. Biten yer tamamen onların sorumluluk alanında olan bir yer. Onu da biz yaptık. Dolayısıyla muhalefetin çok net bir yalanı mı dersiniz, mazereti mi dersiniz, bildirdikleri şey var; ‘İktidar olmadığımız için bize ödenek gelmiyor.’ Bırakın ödeneği 50 milyonluk köprüyü de, onların yapması gereken dere ıslahlarını da biz yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz bununla ilgili de bir sıkıntı yok. Oradaki koku bizim canımızı acıtıyor, onlarınkini pek acıtmıyor.” dedi.
 
TRAFİĞİ RAHATLATACAK
DSİ tarafından 4. Taşıt Köprüsü yapılacak. Köprünün konumlanacağı toplam uzunluk 2.350 metre olacak. Yapıldığı takdirde trafiği rahatlatacak, yeni gelişen bölgelere ulaşım daha kolay olacak. Bu köprü alternatif bir ana arter olacak. Şehri, Esenler ve yeni gelişen Tekzen bölgesi ile bağlayacak.
Öte yandan köprünün bağlanacağı havaalanı yanındaki yolda da çalışma yapılıyor. Çift şeritli yol havaalanı kapısındaki kavşağa bağlanıyor. Aynı şekilde Sanayi bölgesinde de çalışma yapılacak. Bu çalışmalar çerçevesinde cezaevi bölgesindeki ve sanayi bölgesindeki vatandaşlar, üniversiteye, adliyeye, kepeze ve bu bölgeye gitmek istediği zaman Troya caddesine girmeden buradan transit geçecek ve şehir içindeki trafik de rahatlamış olacak.
 
Atakan Alkış