Çanakkale’nin en önemli tatil yerlerinden biri olan Dardanos’ta bir otel tarafından düzenlenen ve 4 gün sürecek olan müzik festivalinin ilk gününde bölge halkı isyan etti. Gece müzik sesinden rahatsız olanlar telefonlarına sarılarak kurumlara şikayet etti, sabah ise çöp içinde bir Dardanos ile karşılaşınca sosyal medyalarında tepkiler yağdırdı.
 
Çanakkale’nin en güzel ve sesiz tatil bölgelerinin başından gelen Dardanos ve Güzelyalı, bu yıl bölgede düzenlenen konserlerle huzuru kaçtı. Dardanos’ta bulunan SunSan Otel tarafından düzenlenen konserlerde çıkan seslerden dolayı uyuyamayan vatandaşlar, aynı zamanda çöp içinde bir tatil bölgesi ile karşılaştılar. Bu şikayetler devam ederken yapılan tüm şikayetlere rağmen bir önlem alınmadı. Bu konsere gelenlerin oluşturduğu kalabalık, geç saatlere kadar süren yüksek sesli müzik ve arkasında aldıkları alkolün etkisi ile sabaha kadar buradakileri rahatsız eden davranışlar uzun süredir Dardanos’un gündeminde. Vatandaşların şimdiye kadar yaptıkları tüm şikayetlere rağmen sorunun devam ettiği belirtiliyor. Şehir kalabalığından buraya dinlenmek için geldiklerini belirten vatandaşlar, bu soruna son verilmesini istiyor.

4 GÜNLÜK FESTİVAL DÜZENLENDİ
Tüm bu şikayetlere rağmen otel tarafından 5-6-7-8 Ekim tarihlerinde Çanakkale Müzik Festivali düzenlendi. Cuma günü başlayan festival 4 gün sürecek. Cuma günü festivalede çıkan sesler nedeniyle vatandaşlar isyan etti. Bölgede yaşayan vatandaşlar tüm kurumlara telefon açarak rahatsızlıklarını ilettiklerini bildirdi. Sabah ise alanın çöp içinde olduğunu gören vatandaşlar isyan etmeye devam etti.
 
Bölge halkından Rengin Korgun Artuğ, muhtarlığın sosyal medya sayfasında şu şikayetini dile getirdi; “SunSan da yapılan konserler bütün yaz çok rahatsız etti.  Şu anda da festival yapılıyor. Yerleşim yerinin göbeğinde nasıl festivale izin veriliyor anlayamıyorum. Bebegi,hastası olanlar ne yapacak. Nasıl bir politikadi? Nasıl paralar dönüyor da bu iş geçen yıl bir sürü şikayet yapilmasina rağmen devam ediyor.”

DARDANOS ŞAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
İsyanını dile getirenlerden biri de Ferhat Tülmen, Dardanosluların içinde yer aldığı sosyal medya gurubundan şu isyanını dile getirdi; “Sevgili Mülki Amirimiz Sayın Muhtarımız Yavuz Selim Kozak , yetki alanınızın sınırları içindemiyiz yoksa dışındamıyız ? Çınarlı Köyümüzün Dardanos mevkii, savaş alanına dönmüş durumda kumsal yer gök çöp içinde… 1 hafta önce yine bu mecraadan sosyal medya üzerinden bizim yanımızda durucağınızı beyan etmiştniz nerelerdesiniz bu gözler sizi arıyor ???

ÇANAKKALE BELEDİYESİ’ ne;
Sayın Yetkili, Biz dardanoslular mahvolmuş durumdayız, SUN-SAN OTEL’ de 4 gün sürücek müzik festivali dün gece başladı ve bu sabah uyandık ve gözlerimize inanamadık,  SUN-SAN OTEL ÇEVRESİ VE KUMSALIMIZ çöp alanı….Müzik festivali başladı. Bunu organize edenler bu pisliğin olacağını tahmin ediyorlar ve devam ediyorlar hiçbir tedbir almıyorlar tecrübe ile sabit. Aynı şekilde belediye olarak sizde ön görüyorsunuz bu çöp deryasını ve hiçbir tedbir almıyorsunuz tarih tekerrür ediyor. Peki nasıl temizlemeyi düşünüyorsunuz. Belediyenin durumu ortada bütün yaz bir tane süpürgeci yoktu Dardanos’ ta Temizlik konusu zaten içler acısı… Sun-san otel ve E…. ticaretinde kısaca cirosunun derdinde,  Bütün yaz torba torba kırık şişe temizledik kumsalda çoluğumuz çocuğumuz yaralandı. Gelin şu sahilin halini görün. Belediye başkanı süpürgeyi alıp temizlesin demiyoruz ama gerekirse yapması lazım, yaşı çok ileri ise bıraksın bu işi gençlere… Gitsin evinde otursun… Temizlikte sınıfta kaldınız. Gerekeni yapın daha üç gün var kendiniz yapamıyorsanız organizasyonu yapanlara yaptırın… mesela E… P…. çünkü heryer onların atık malzemesi… E… p…..yada SunSan Otelin suçumu bu, bence bir yere kadar çünkü bu tarz organizasyonlarda belli aralıklarla çöp istasyonu kurmayan işletme ve belediye suçlu ben olsam bende yere atıcam napıcam cebimemi sokucam onlarca tüketim malzemesi kap ve atıklarını…Aşırı yüksek konser sesi, 18 yaş altı aşırı alkol almış sarhoş olmuş kızlı erkekli gençler,  sokak aralarında ki park etmiş araçların arasına işeyen kızlar erkekler , sokak aralarındaki boş parsellerde sevişenler, belkide ehliyetsiz olarak sarhoş ve süratli araç kullanan gençler, bitmek bilmeyen Jandarmanın siren sesleri tüm gece , yani siz belediye olarak bu düzensizliğin neresindesiniz???
Bakın herkes para kazansın ülkemizde istihdam artsın Sun san ne güzel bir yapı, ama bulunduğu mahalin a……b……sonra hiçbişeyin kıymeti kalmıyor doğru dimi??? Bakın bu yapılan ticari bir faaliyet ve bu ticari faaliyet çevresindeki sakinleri ciddi anlamda rahatsız ediyor.

YETER ARTIK AMA ARTIK YETER ARTIK….
Bu durumu size olduğu gibi CİMER ‘ e de ilettiğimizi bilin, keza yerel basının sizin elinizin altında olabilme ihtimaline karşı belki susturma çabanız olabilir ama Ulusal basında nasıl bi etki yaratıcağımızı görücek olmanız, topladığımız görüntülerle video ve fotoğraflarla  hiç hoş olmayacağını görüceksiniz. Çünkü YETER ARTIK , DARDANOS’ ta toplum refahını bozan bu unsuru siz dizginleyemiyorsanız bizlerde bunun altında çok farklı şeyler düşünür ona göre gerekli girişimleri şikayetlerimiz doğrultusunda belediyenize müfettiş atanmasına kadar işi ileri değil, çok ileri seviyelere taşımayı düşünme aşamasını gelip geçeli çok oldu ama bu etkinlik artık bardağı taşıran son damlaydı… Ya acilen belediyenin ilgili birimlerini Dardanosa dökün 4 gün boyunca bu rezilliği bi sırtlayın bakalım görelim belediyemizi.!.!.! Yoksa bu 4 gün boyunca biz Dardanosluların yapıcağı çalışmalar çok can sıkıcak, yeter bizim canımızın sıkıldığı….”
 
Mehmet Güler