Av yasağının kalkması ile beraber balık tezgahları da şenlendi. Balık tüketiminin en çok olduğu illerden biri olan Çanakkale’de balık fiyatları her zaman önem taşıyor. Tezgahlarda balık fiyatları havanın durumuna göre değişiyor. Çanakkale balık fiyatlarında zaman zaman fiyat düşmeleri olmasıyla birlikte şu ana kadar 100 liranın altına düşmedi. Küçük balık severlerin dikkatini çeken hamsi, sardalya ve istavrit balıkları hala daha 100 lira seviyelerinde tezgahlarda yerini alıyor. Çanakkale'deki balık tezgahları çeşitlilik açısından zengin olsa da, fiyatların enflasyonun etkisiyle düşmemesi, balık alışverişini zorlaştırıyor.
Balık fiyatlarında zaman zaman yaşanan düşüşlere rağmen, 100 liranın altına düşmemesi, balık severleri ve tüketicileri olumsuz etkiliyor. Enflasyonun getirdiği dezavantaja rağmen, Çanakkale tezgahlarındaki balıkların kalitesi ve çeşitliliği, vatandaşları balık sofralarından mahrum bırakmıyor. Ancak, ekonomik faktörler nedeniyle balık fiyatlarındaki seyir, tüketicilerin dikkatini çekmeye devam ediyor.
Çanakkale’de diğer balık fiyatları ise, Hamsi 100, sardalya 120, kolyos 100, yeşil istavrit 100, palamut 150, deniz turna 150, mezgit 150, karides 150, kalamar 150, zargana 180, tekir 200, çıpra 200, levrek 200, bako mezgit 250 TL. Tezgahlarda fiyatı en çok dikkan çeken ise torik oldu. Torikin tanesi  500 liradan satılıyor.

Turgut Engin
Foto: BHA