Çanakkale Belediyesi Strateji Geliştirme Birimi Proje Ekibi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi Proje Ekibi tarafından hazırlanarak Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) 2022 Alternatif Turizm Destinasyonlarının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan İlk Dijital 100 projesinin ilk izleme ziyareti gerçekleşti.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) 2022 Alternatif Turizm Destinasyonlarının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan ve sözleşmesi geçtiğimiz ay imzalanan “İlk Dijital 100” Projesinin ilk izleme ziyareti 25 Ekim Çarşamba günü Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

İzleme ziyaretini GMKA İmalat Sanayiinde Dönüşüm ve Kurumsallaşma Sonuç Odaklı Program Birimi Başkanı Dr. Emrah Bozkurt ile Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı Uzmanlarından İsmail Çelik gerçekleştirken, Belediyemiz Strateji Geliştirme Birimi Sorumlusu Hale Evrim Akman ile Proje Koordinatörleri Mustafa Ertan ve Tuğçe Civelek de proje faaliyetleri ve takvimine ilişkin heyete, güncel bilgi paylaşımında bulundu.

Ekip, ilerleyen günlerde proje ortağı olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin katkıları ve turizm sektörü temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilecek Çalıştay ile birlikte projenin ilk faaliyetlerine başlanacağını duyurdu.

“İlk Dijital 100” Projesi Hakkında

Değişen tüketici eğilimleri ile teknolojik gelişmeler doğrultusunda Çanakkale kent merkezinde var olan somut ve somut olmayan kültür miras değerleri ile yeni kentsel değerler destinasyonunu görünür ve erişilebilir kılmak; kentin ekonomik, sosyal ve kültürel büyümesinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak, ekolojiye değer katmak adına Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi ortaklığıyla tasarlanan İLK DİJİTAL 100 projesi Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan hibe almaya hak kazanmıştır.

Proje kapsamında Web 3.0 teknolojileri odağında yazılacak KAL-E aplikasyonuna entegre olacak kentsel destinasyon envanterinin belirlenmesi ve dijitalleştirilmesi sağlanırken, yeni nesil dijital teknolojileri barındıran, kentin turizm ve kültür değerlerinin artırılmış ve sanal gerçeklik araçlarıyla multimedya olarak sunulduğu yeni bir Engelsiz, Dijital ve İklim Dostu Park oluşturulacaktır.

Ek olarak ortaya çıkan bu kentsel turizm destinasyon aksının sürdürülebilir kılınması, kalıcı ve katma değeri yüksek bir yapıya dönüştürülmesi için başta Turist Rehberleri, Yiyecekiçecek, seyahat ve konaklama sektör temsilcilerine yönelik Kentimi Tanıyorum Programı düzenlenecek, farkındalık ve sürdürülebilir turizme ilişkin çok yönlü bilinçlendirme sağlanacaktır.

 

Haber Merkezi