Belediyeye mi yoksa muhtarlığa mı bağlı olduğu pek anlaşılmayan Güzelyalı ve Dardanos bu yüzden hep eksiklilerle anıldı. Kısmen Çanakkale Belediyesi’nin hizmet götürdüğü her iki bölge de muhtarlıkla yönetiliyor. Bu iki arada kalan ve Çanakkale’nin tatil bölgesi olan bu iki yerin sorunları yıllardır hep konuşuluyor. Hem Çanakkalelilerin hem de şehir dışından gelen vatandaşların yazlıklarının olduğu bölge için ilk defa eksilikleri gidecek projeler hazırlandı. Projeleri hazırlayan ise Çanakkale MHP İl Genel Meclisi Birinci Sıra Adayı İ. Tayfur Uğur. Seçim çalışması çerçevesinde her iki tatil bölgesine sık sık giden Uğur, buraların sorunlarını tespit etti ve projeler üretti.
İl Genel Meclis Üyesi adayı Uğur, tüm seçimlerde, banliyö durumunda olan Dardanos ve Güzelyalı yerleşim alanları için yapılması gereken işleri şöyle sıraladı; “
Dardanos'a kuzey bölgesinden giriş için, eski İzmir Yolu'ndan, Kepez Köprüsünü geçtikten sonra var olan kadastrol yolun aktif hale getirilmesi sağlanmalıdır...
Her iki yerleşim alanına ayrı ayrı, törenler için Cumhuriyet meydanı yapılmalıdır.
11er iki yerleşim alanına da kültür merkezi yapılmalıdır.
Her iki yerleşim alanına da birinci kademe Halk Sağlığı Merkezi yapılmalıdır.
Her iki yerleşim alanına da halk sağlığı için yürüyüş yolları yapılmalıdır.
Her iki yere de Çanakkale merkezden deniz ulaşımı sağlanmalı ve yolcu taşıması yapılmalıdır.
Her iki merkeze de ailelerin hep birlikte katılabileceği, Amatör Balıkçılar için balık tutma yerleri veya iskeleleri yapılmalıdır.
Her iki merkeze de tüm ihtiyaçların karşılanacağı birer çarşı yapılmalıdır.
Her iki merkezde de PTT ve Belediye hizmet binası yapılmalıdır.
Orman Kampı halka açık bir yer olarak kalmalı ve kati surette özelleştirme kapsamına alınmamalıdır. İlle de özelleştirilecekse Çanakkale Belediyesi veya İl Özel İdaresi bu yeri almalı ve halka hizmet edecek şekilde alt yapısı kurulmalıdır...
Sedat Uz