'Yerinde Esen Yeller' sergisi, Troya'nın tarihsel mirasıyla bütünleşen ve sanatın ilham verici eserlerine ev sahipliği yapıyor. Sergi, Bozcaada ve Troya'nın kültürel dokusunu buluşturarak sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Troya Müzesi sergi salonunda düzenlenen sergi, başta Troya olmak üzere Bozcaada'nın doğal güzelliklerini yansıtan eserlerle dolu.

Serginin açılışında konuşan Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, "Tenedos-Bozcaada'nın kültürel zenginliğini daha geniş kitlelere ulaştırmak için çalışıyoruz. Bu sergiyle birlikte kültürler arası etkileşimi artırmayı hedefliyoruz. Binlerce yıllık kültürel mirası günümüzle birleştirmek önemli" dedi.

Troya Kazı Başkanı Rüstem Aslan, çağdaş sanat eserlerinin arkeoloji müzelerinde de yer aldığına dikkat çekerek, "Sanatçıların yorumları ve bakış açıları önemli. Akademik bilginin aktarımında sanatın etkili bir iletişim aracı olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe ise Bozcaada ile Truva arasındaki tarihi bağın önemine vurgu yaparak, "İki kültürü yeniden buluşturmayı hedeflediklerini" belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından davetliler, sergiyi ilgiyle gezdi. Deniz Barlas Velioğlu, Dilara Koloğlu Selçuk, Erdal Sezer, Ezgi Yemenicioğlu Negir, Halil Yavuz Ertürk, Meliha Coşkun, Mert Karaçıkay, Nilgün Akyol, Sibel Güler ve Zulal’in eserlerinin yer aldığı sergi, Troya Müzesi 111. Yıl Sergi Salonu’nda 25 Nisan - 25 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Atakan Alkış