31 Mart Yerel seçimlerde Çanakkale’de büyük oy kaybı yaşayan ve bazı belediyeleri kaybeden AK Parti’nin seçim başarısızlığı Marmara Bölge Başkanı ve AK Parti Milletvekili Mustafa Demir’in başkanlığında masaya yatırıldı. İl ve ilçe başkanları, belediye başkan adayları ve belediye başkanların katıldığı toplantıya Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu’nun katılmaması dikkat çekti.

 

Geçen yerel seçimde AK Parti, Çanakkale’de büyük oy kaybı yaşadı. Çanakkale merkezde MHP ile ittifak kuran AK Parti, aday olarak eski milletvekili Jülide İskenderoğlu’yu aday gösterdi. 2019 yerel seçimde yine iki partinin ortak adayı olan Ayhan Gider yüzde 36 civarında oy alırken, İskenderoğlu yüzde 18 civarında oy aldı ve üçüncü sıraya geriledi.

AK Parti sadece şehir merkezinde değil aynı zamanda ilçelerin çoğunda da oy kaybı yaşadı. Lapseki’de, Biga’da belediye başkanlıklarını kaybetti. Gelibolu da ise belediye başkanlığını kazandı. Bir ay önce yapılan seçimde Çanakkale genelinde büyük oy kaybı yaşayan AK Parti teşkilatlarına bu kaybın hesabının sorulacağı, seçim akşamından beri konuşuluyordu.

SEÇİM KAYBI MASAYA YATIRILDI

İlde yaşanan büyük oy kaybının nedenlerini araştırmak için AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimlerden sorumlu Marmara Bölge Başkanı ve Milletvekilimiz Mustafa Demir, Çanakkale’ye geldi. Demir’in başkanlığında kurulan masa ile ilgili İl Başkanı Naim Makas, ‘’31 Mart Yerel Seçimler Değerlendirme ve İstişare Toplantımızı’’; İlçe Başkanlarımız ve Belediye Başkan Adaylarımız ile gerçekleştirdik.

Geride bıraktığımız seçimlere yönelik istişarelerimizi yapıp notlarımızı aldık. Toplantımız hayırlara vesile olsun inşallah.” notunu paylaştı.

Sedat Uz

Foto:  AK Parti