Karayolları Genel Müdürlüğü'nden (KGM) yapılan yazılı açıklamada, otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam yapıldığı duyuruldu. KGM ve Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprülerin geçiş ücretlerinin, dün itibariyle geçerli olacak şekilde yeniden düzenlendiği belirtildi. Peki, otoyol ve köprü geçiş fiyatlarına ne kadar zam yapıldı Hangi köprü ve otoyola ne kadar zam geldi

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçiş ücreti 35 TL’den 49 TL’ye, Osmangazi Köprüsü’nden geçiş ücreti 290 TL’den 399 TL’ye çıktı. 15 Temmuz ve FSM için ise fiyatlar otomobiller için tek yön 15 TL’den 24 TL’ye yükseldi.

 

1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ise 295 TL’den 419 TL’ye çıktı. Çanakkale’den Malkara’ya köprü kullanım ve otoyol Ücreti 579 TL oldu. Köprüye yapılan zammın ardından GESTAŞ’ın da ne zaman zam yapacağı merak ediliyordu.

Tamamı İl Özel İdaresi’ne ait olan GESTAŞ, 7 hata, 16 iskelede, 17 sayıda gemiyle, Çanakkale Boğazı, Gökçeada, Bozcaada ve Güney Marmara hattında, hizmet veriyor. 1915 Çanakkale Köprüsü’ne zam yapılması ile GESTAŞ’ta da zam kararı aldı.

Çanakkale-Eceabat otomobil geçiş ücreti 320 TL oldu. Çanakkale-Kilitbahir 310 TL, Geyikli-Bozcaada gidiş geliş 1140 TL, Kabatepe Gökçeada tek yön 640 TL oldu.

 

Bünyamin Nami Tonka