Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası ve Biga Ziraat Odası Başkanlığı'nın girişimleri sonucu 15 Ağustos'ta tescillenen "nohut kahvesi", kahve tutkunları için yeni bir lezzet alternatifi olurken, beğeniye sunulduğu Işıkeli köyü, Çanakkale'de gidilmesi gereken uğrak noktalardan biri haline geldi.

 

Tarihçesi kadar hazırlanışıyla da ilgi çeken nohut kahvesinin lezzeti, Biga’nın Işıkeli köyünde üç kuşaktır kahvehanecilik yapan ailenin son temsilcisi Cemil Kısa tarafından yaşatılıyor.

 

Cemil Kısa, "22 Mayıs Çarşamba günü Çanakkale Kültür Turizm Müdürlüğü'nde nohut kahvesi ücretsiz sunum yapılacak" ifadeleriyle sosyal medya hesabından duyurdu.

 

Bu özel etkinlik, Türk kahve kültürüne farklı bir lezzet ve deneyim katmayı amaçlıyor. Kahve severler, bu etkinlikte nohut kahvesini deneyimleyerek geleneksel Türk kahvesinin dışında yeni bir tat keşfetme fırsatı bulacaklar.

 

Çanakkale'de gerçekleşecek bu etkinlik, yerel lezzetlerin tanıtımına katkıda bulunurken, bölgenin kültürel ve gastronomik zenginliğini ön plana çıkaracak.

 

haber merkezi