1986 yılından itibaren her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında Camiler Haftası olarak kutlanan bu özel hafta, 2003 yılında Din Görevlileri'nin de eklenmesiyle Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak anılmaya başlandı. Her yıl farklı bir tema belirlenerek çeşitli etkinliklerle kutlanan hafta, 2024 yılında da dolu dolu geçiyor.

Çanakkale İl Müftülüğü’nün düzenlediği etkinlikler kapsamında, din görevlilerine yönelik olarak gerçekleştirilen 'Ezanı Güzel Okuma' ve 'Etkili Hutbe Sunumu' yarışmaları büyük ilgi gördü. Ezanı Güzel Okuma yarışmasında Kınalı Kuzular Camii V. İmam Hatibi Fatih Daver birinci olurken, Etkili Hutbe Sunumu yarışmasında ise Kepez Hamidiye Hacı İhsan Erenoğlu Camii İmam Hatibi Musa Karademir birinciliği elde etti. Her iki imam da il aşamasına katılmaya hak kazandı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri 1-7 Ekim 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde devam edecek. İl birincileri, daha sonra bölge yarışmalarına ve en sonunda Türkiye genelinde yapılacak büyük finale katılacaklar. Bu yarışmalar, camilerin ve din görevlilerinin toplumdaki değerini ve önemini bir kez daha vurgulamayı amaçlıyor.

Atakan Alkış