AK Parti’de, Değişim Süreci Nasıl İşleyecek? 

Başkent kulis bilgilerine göre; “Yola Devam Edecekleri, ‘Karne Notu’ Belirleyecek”

Geçtiğimiz haftalarda, Başkent’te düzenlenen İl Başkanları toplantısında,  partideki değişim sürecine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, net ifadeler ile Teşkilatlardaki Metal yorgunluğuna dikkat çekmişti.

“ÇANAKKALE, DEĞİŞİMİN NERESİNDE? ”

Bazı teşkilatlarda zayıf noktaların belirlendiği ve buna göre,  yüzde 40 ila 50 arasında değişim yaşanacağı yönündeki değerlendirmelerin, Başkent kulis bilgisi olarak dilden dile, kulaktan kulağa yayılıp, Çanakkale’ye dek ulaştığı gözleniyor.

İktidar parti tabanının bu son gelişmeler ışığında, “31Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucu Baz alındığında, yarı yarıya değişim yaşanacağı tahmin edilen iller arasında, Çanakkale kaçıncı sırada?” şeklindeki soruya yanıt aradığı dikkatlerden kaçmıyor.

---------------------------

Taban, veriler ışığında,  değişim sürecini konuşuyor;

“Seçim sonucu ortada,

Çanakkale nerede?”

 --------------------------

Mahalli İdareler Seçimleri sonrası, gündemden düşmeyen başlığa dönüşen “AK Parti Teşkilatlarında değişim süreci” nin, tabanda yanıtı aranır soruları da beraberinde getirdiği gözleniyor.

Başkent kulis bilgilerine göre; bazı teşkilatlarda zayıf noktaların belirlendiği ve buna göre,  yüzde 40 ila 50 arasında değişim yaşanacağı yönündeki değerlendirmelerin, dilden dile, kulaktan kulağa yayılıp, Çanakkale’ye dek ulaştığı dikkatlerden kaçmıyor.

İktidar parti tabanının bu son gelişmeler ışığında, “31Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucu Baz alındığında, yarı yarıya değişim yaşanacağı tahmin edilen iller arasında, Çanakkale kaçıncı sırada?” şeklindeki soruya yanıt aradığı öğrenildi.

Başkent kulis bilgilerine göre; “Yola Devem Edecekleri,  ‘Karne Notu’ Belirleyecek”

Geçtiğimiz haftalarda, Başkent Ankara’da düzenlenen İl Başkanları toplantısında,  partideki değişim sürecine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, net ifadeler ile Teşkilatlardaki Metal yorgunluğuna dikkat çekmişti.

Kasım ayından itibaren il kongrelerinin startını vermeyi planlayan AK Parti’ de, teşkilatlarda metal yorgunluğu olanlar gibi, teşkilatların zayıf noktalarının da belirlendiği edinilen bilgilerden.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda Partisinin Genel Merkezi’nde düzenlenen, 130. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda ‘2023’te bambaşka bir AK Parti karşınıza çıkacak’ ifadesi eşliğinde, değişim sinyalini bir kez daha vermişti.

Çanakkale Siyaset kamuoyunun, günlerdir AK Parti teşkilatlarında yaşanacak değişimin, Seçim sonuçları Baz alınarak gerçekleşeceğini, ne var ki gündemden düşmeyen ‘değişim’ konusuna ilişkin bir gelişmenin yaşanmayışını çarpıcı ifadeler ile eleştirdiği gözleniyor.

 “EN AZ %40., EN FAZLA %50”  

Başkent kulis bilgisi olarak göze çarpan söylemlerde;  teşkilatlarda yüzde 40 ila 50 arasında değişim yapılacağı beklentisinin, nerede ise yurdun her köşesinde oluşmaya başladığı şeklinde değerlendirmelerin yapıldığı öğrenildi.

 

Sedat Uz