Zararların telafisi için yürütülen inceleme çalışmalarına katılan Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan da üreticileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Önce Gelibolu ardından Ezine, Ayvacık ve Bayramiç İlçelerinde yaşanan peş peşe yangınlarda en çok zararı üreticiler gördü. Hasada hazırlanan tarım arazileri, ağıllardaki hayvanlar ve meyve bahçeleri olmak üzere yaşanan yangınlarda üreticiler binlerce TL zarara uğradı. Yangın sonrası hasar tespit çalışmaları devam ederken yangın bölgelerini ziyaret eden Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, üreticilere Geçmiş olsun dileklerini iletti. Ezine ilçesinde çöplükten çıkan yangın, yerleşim alanına sıçrayarak  Aladağ köyünde  hanelerin yanı sıra hayvanların bulunduğu damları da küle çevirerek onlarca hayvanı telef etmişti. Köyde üreticilerle bir araya gelen İl Müdürü Nazan Türkarslan, hasar tespit çalışmalarına katılarak vatandaşlardan yangın ile ilgili bilgiler aldı.

Zarar gören üretici ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Türkarslan, ziyaretinde tarımsal sigortanın önemine bir kez daha vurgu yaptı.

Bünyamin Nami Tonka