Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitim, 8 hafta süren teorik eğitim ve 2 gün süren saha uygulama eğitim gezilerini kapsadı. ÇARO, önümüzdeki 4 ay boyunca katılımcıların meslek içi öğrenim süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli eğitim programları düzenlemeye devam edecek.

 

Eğitim programının teorik dersleri, Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Troya Müzesi’nin katkılarıyla senkron ve asenkron uzaktan eğitim modeli kullanılarak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi öğretim üyeleri ile ÇARO ve diğer odaların üyesi Profesyonel Turist Rehberleri tarafından verildi.

 

Saha uygulama eğitimleri kapsamında katılımcılar, Parion Antik Kenti Kazı Başkanlığı eşliğinde Parion Antik Kenti, Assos Antik Kenti Kazı Başkanlığı eşliğinde Assos Antik Kenti, ayrıca Troya Müzesi, Troya Antik Kenti, Apollon Smintheion ve Alexandria Troas antik kentlerini ziyaret ettiler.

 

Bu eğitim programı, katılımcıların Troas bölgesinin zengin arkeolojik mirasını daha yakından tanımasını ve bu alanda uzmanlaşmasını sağladı.

 

Atakan Alkış

Foto:BHA