2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubunda mücadele eden A Milli Futbol takımımız ilk maçında galip gelerek üç puanı aldığı ilk maçının ardından ikinci maçta Grubun güçlü takımı Portekiz ile karşı karşıya geldi. 3-0 yenildiği maçta Milli Takım umutlarını son maça bırakmıştı.  Gruptan ikinci çıkmak için son maçta Çekya ile karşı karşıya gelen milliler ilk yarıyı önde kapattı. İkinci yarıda kalemizde gördüğümüz golle eşitliği yaşayan Çekya, umutlansa da Milli Takıma turu atlatan gol Cenk Tosun’dan geldi. Maçın uzatma dakikalarında sahneye çıkan Tosun, attığı golle Milli Takımı ikinci yaparak gruptan çıkardı.

 Vatandaşlar Maçları Dev Ekrandan İzledi

 Milli Takımın gruptan çıkma maçı olan Çekya-Türkiye Maçı Belediyeler tarafından açık havada kurulan dev ekranlardan izlendi.  Meydanlara sığmayan kalabalıklar milli maç heyecanını birlikte yaşadı.  Çanakkale Belediyesi de Özgürlük parkında  maçı dev ekrana yansıtarak Çanakkalelilere maç heyecanını yaşattı. Heyecanlı ve gurur dolu anların yaşandığı maç heyecanını katılımcılarla paylaşan  Belediye Başkanı Muharrem Erkek de özgürlük parkından maçı takip etti.  Öte yandan İlçe ve Belde Belediyeleri tarafından da oluşturulan dev ekranlar vatandaşları milli takım için birleştirdi.

Öte yandan Kepez Belediyesi de Halk Kafede  vatandaşlar için ekran kurdu.  Bir yandan yazın serin havasını  alan Kepezli vatandaşlar bir yandan d milli heyecana ortak oldular. Uzatmalarda gelen gol, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kepezde de heyecanlı anlara neden oldu.

Sedat Uz

Foto:BHA