Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Çanakkale İl Temsilcisi Salih Altınkaya, 5-7 Temmuz tarihlerinde Edirne'de düzenlenecek olan bu büyük etkinlik öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Altınkaya, yaptığı açıklamada Çanakkale’nin Kırkpınar güreş arenasında başarılı olacağına inandıklarını İfade etti. Altınkaya, "Dünyada yağlı güreşin olimpiyatları diyebileceğimiz bir organizasyona Çanakkale olarak hazırız. Sezon boyunca bütün hazırlıklarımızı Kırkpınar güreşlerine yönelik olarak sürdürdük, orada ilimizi 14 sporcu ile temsil edeceğiz. Çanakkale'nin evlatlarının ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine hiç şüphemiz yok. Oradan en fazla sayıda madalya ile dönmeyi hedefliyoruz. İnşallah  Başpehlivanımız Feyzullah Aktürk ile Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanlığı ünvanını alarak altın kemeri Çanakkale’ye getirmek, diğer yandan da başaltı pehlivanlarımız Hasan Özdemir ve Cafer Hami Çarkacı ile İlimizi temsil eden başpehlivan sayımızı artırmak istiyoruz. İnşallah Başpehlivanımız Feyzullah Aktürk ile birlikte diğer başpehlivanlarımız Hasan Özdemir ve Cafer Hami Çarkacı ile birlikte ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" diye konuştu.

 

Hedef: Başpehlivanlık ve Altın Kemer

 

Başpehlivan Feyzullah Aktürk'ün liderliğinde Çanakkale güreşçileri, Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanlığı ünvanını alarak altın kemeri Çanakkale’ye getirmeyi hedefliyor. Altınkaya, "İnşallah Başpehlivanımız Feyzullah Aktürk ile birlikte diğer başpehlivanlarımız Hasan Özdemir ve Cafer Hami Çarkacı ile birlikte ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz," diye ekledi.

 

Genç ve Tecrübeli Güreşçilerle Güçlü Kadro

Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Türk geleneklerinin en önemli simgelerinden biri olarak her yıl büyük ilgi görmekte. Bu yılki organizasyonda Çanakkale güreşçileri, tecrübeli isimler ve genç yeteneklerle güçlü bir kadroyla yer alacak. Çanakkale'nin bu önemli organizasyonda göstereceği performans merakla bekleniyor.

 

Tribünlerde Büyük Destek

Güreş tutkunları ve sporseverler, 5-7 Temmuz tarihleri arasında Edirne'de gerçekleşecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Çanakkale güreşçilerini desteklemek için tribünlerde yerlerini alacaklar. Türk sporunun en köklü ve heyecan verici etkinliklerinden biri olan Kırkpınar, bu yıl da adından söz ettirecek gibi görünüyor.

 

Kırkpınar'ın Tarihi ve Önemi

Kırkpınar Yağlı Güreşleri, tarihi boyunca pek çok önemli güreşçiyi ağırlamış ve Türk sporuna önemli katkılarda bulunmuştur. Bu yıl da heyecanın dorukta olması beklenirken, Çanakkale'nin güreş tutkunları gözlerini Kırkpınar'a çevirmiş durumda.

 

Sedat Uz

Foto:BHA