Çanakkale'ye bir dizi çalışma için gelen Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Wu JIAN, ziyaretleri kapsamında Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO)'nı ziyaret etti. Turizm işbirliği ve potansiyel değerlendirildiği ziyarette, Başkonsolos yardımcısı Çanakkale'nin tarihi alanlarını da ziyaret ederek turizm potansiyelini yerinde gözlemledi.

 

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Wu JIAN, Çanakkale'de kamu kurumlarının yanı sıra turizm acentalarını da ziyaret ederek görüşmeler gerçekleştirdi. ÇARO ziyaretinde Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında turizm ve turistik ticaret potansiyellerinin ele alındığı bir toplantı düzenlendi. ÇARO Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Müşterioğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Gizem Yıllar Adalı'nın da katıldığı görüşmede, Çin İstanbul Başkonsolosluğu ile yapılacak işbirlikleri tartışıldı.

 

Geleceğe Yönelik İşbirlikleri Planlandı

Toplantıda, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve ÇARO arasında Çanakkale'yi daha fazla ziyaretçi çekmek için tanıtım çalışmaları yapılması, turist rehberlerine yönelik yabancı dil kursları düzenlenmesi ve yurtdışındaki lisan okullarında eğitim imkanları sağlanması gibi konularda ortak çalışma planları oluşturuldu. Bu işbirlikleri ile Çanakkale'nin turizm potansiyelinin daha da artırılması hedefleniyor.

 

Arzu Baladur