Çanakkale’ye atanan Elazığ Valisi Ömer Toraman, Çanakkale ile ilgili ilk mesajlarını paylaşarak, “şanlı tarihimizin büyük kahramanlık destanlarından birisinin yazıldığı Çanakkale’de görev yapacak olmanın heyacanı ve ağır manevi mesuliyeti altında kıymetli hemşehrilerimize hizmet etmek için bize fırsat veren, itimat eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

Valiler kararnamesi ile Türkiye genelinde 5 ilin valisi değişti. Valisi değişen yerlerden biri de Çanakkale oldu. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli valiliğine atandı. Yerine ise Elazığ Valisi Ömer Toraman atandı. Kısa süre sonra Çanakkale’ye gelerek görevine başlayacak olan Vali Toraman ilk mesajlarını sosyal medya hesabında paylaştı. Toraman, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile büyük bir şerefle yürüttüğüm Elazığ Valiliği görevinden, Çanakkale Valiliği görevine atanmış bulunmaktayım. Peş peşe büyük depremler yaşayan Aziz Şehrimiz Elazığ’da, kıymetli hemşehrilerimiz ile kenetlenerek, acılarına ve sevinçlerine ortak olarak, depremlerin açtığı yaraları sarmak için gayret ettik.

Bu defa, şanlı tarihimizin büyük kahramanlık destanlarından birisinin yazıldığı Çanakkale’de görev yapacak olmanın heyacanı ve ağır manevi mesuliyeti altında kıymetli hemşehrilerimize hizmet etmek için bize fırsat veren, itimat eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya şükranlarımı sunuyorum. Allah yardımcımız olsun!” dedi.

 

ÖMER TORAMAN KİMDİR?

 

Ömer Toraman, 1967 yılında Erzurum'un Tortum ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1988 yılında mezun oldu. 1994 yılında Erzurum'da kaymakam adayı olarak meslek hayatına başlayan Toraman, sırasıyla Kastamonu Küre, Diyarbakır Eğil, Çorum Kargı ve Ankara Nallıhan'da kaymakamlık görevlerinde bulundu. Ayrıca Elazığ Vali Yardımcılığı görevinde de yer aldı. Evli ve üç çocuk babası olan Toraman, İçişleri Bakanlığı'nda Hukuk Müşavirliği, Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı (KİHBİ), Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve İller İdaresi Genel Müdür Vekilliği gibi üst düzey görevlerde bulundu?.

 

Ömer Toraman, kariyerine 1994 yılında Erzurum'da kaymakam adayı olarak başladı. Ardından Kastamonu Küre, Diyarbakır Eğil, Çorum Kargı ve Ankara Nallıhan'da kaymakamlık görevlerinde bulundu. Elazığ Vali Yardımcılığı yapmasının yanı sıra, İçişleri Bakanlığı'nda Hukuk Müşavirliği, KİHBİ Başkanlığı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve İller İdaresi Genel Müdür Vekilliği görevlerinde yer aldı. 2011 yılından itibaren İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri olarak hizmet verdi ve 2021 yılında Elazığ Valisi olarak atandı. Toraman, Elazığ'daki görev süresince deprem sonrası iyileştirme çalışmaları ve çeşitli sosyal projelerde aktif rol aldı?.

 

Mine Yel

Foto: BHA