15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Valiliği ev sahipliğinde şehit aileleri ve gaziler onuruna ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesinde program düzenlendi. Programa TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da katıldı. Kurtulmuş, 15 Temmuz ile ilgili yaptığı açıklamada birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

 

Hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri onuruna düzenlenen programa; TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, İçişleri Bakan Yardımcısı  Bülent Turan’ın eşi Kevser Turan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Belediye Başkan V.  Nurcan Bingöl, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, İstanbul Kavacık-Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde terör unsurları tarafından açılan ateş sonucu Şehit olan Hasan Kaya’nın Babası Şerif Kaya, Çanakkale Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Gülşen Uz, Anadolu Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sebahat Korkmaz Demir, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Muharrem Şahin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Erol Günaydın, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Çanakkale il Başkanı Gökhan Uz, AK PARTİ İl Başkanı Naim Makas, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, İl Müdürleri,  askeri ve mülki erkan ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 8. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yemek programında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş ve Vali İlhami Aktaş tarafından şehit yakınları ve gazilerimize hitaben bir konuşma yapıldı.

 

VALİLİK PROGRAMINA KATILDI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “O gece halkımız, vatan sevgisi ve bağımsızlık tutkusuyla, işgale niyetlenen darbecilere geçit vermedi. Gücünü haklılığından ve samimiyetinden alanlar, silahların karşısında mutlaka galip gelirler. O süreçte yaşanan da budur. 15 Temmuz’daki direniş ve toplumsal birlik ruhunu daima canlı tutacağız.” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Kurtulmuş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde, milletimizin demokrasiye ve ulusal egemenliğe sahip çıkışını bir kez daha saygıyla yâd ediyoruz.

 

O gece halkımız, vatan sevgisi ve bağımsızlık tutkusuyla, işgale niyetlenen darbecilere geçit vermedi. Gücünü haklılığından ve samimiyetinden alanlar, silahların karşısında mutlaka galip gelirler. O süreçte yaşanan da budur. 15 Temmuz’daki direniş ve toplumsal birlik ruhunu daima canlı tutacağız.

 

Demokrasimizi geliştirmek ve güçlendirmek için daha çok çalışacağız. Her türlü vesayete karşı durarak, hukukun üstünlüğüne dayalı cumhuriyetimizi korumaya devam edeceğiz. Allah birliğimizi daim etsin.”

MİLLETİN ZAFERİ İLE GÜÇLÜ TÜRKİYE YOLUNDA DİMDİK YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORUZ

15 Temmuz millî irade destanının 8.  yıl dönümünde şehit yakınları ve gazilerimiz ile beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali İlhami Aktaş, “Vatan ve bağımsızlık ruhuyla Aziz Milletimiz tarafından gösterilen destansı bir mücadeleyle kazanılan, demokrasi tarihimize altın harflerle yazılan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nün sekizinci yılını birlik ve beraberlik içinde kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

 

Aziz Milletimiz, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen, milli iradeyi ve demokrasimizi ortadan kaldırmayı hedefleyen en alçak darbe teşebbüsünü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN öncülüğünde Çanakkale Ruhuyla hareket edip hain darbecilere geçit vermeyerek büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir.

 

Hain darbecilere geçit vermeyen Türkiye Yüzyılının Kahramanları, Ülkemizin her karış toprağında olduğu gibi Çanakkale’de de ülkemizin geleceğine çelik bir iradeyle sahip çıkmıştır.

 

Ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı 15 Temmuz günü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde Milletimizin Zaferiyle dimdik durarak tüm dünyaya güçlü Türkiye yolunda yürüyeceğini ilan etmiştir.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bayrağımıza, bağımsızlığımıza ve demokrasimize sahip çıkan, Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Tüm Gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Aziz Şehitlerimizin Ruhları Şad, Mekanları Cennet Olsun.” dedi.  

 

Yapılan konuşmaların ardından, Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı ve şehitlerimiz için İl Müftüsü Mustafa Bilgiç tarafından dualar okundu.

 

 

Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, şehit aileleri ve gazilerin bulunduğu masaları tek tek gezerek, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendiler.

 

Atakan Alkış

Foto: Valilik