Çanakkale’de sıcak hava dalgası, yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Özellikle öğle saatlerinde dışarıda durmak güçleşiyor. Uzmanlar, bu sıcaklıkların sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor.

 

Hava durumu tahminlerine göre, sıcak havanın önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Vatandaşların, güneşin en etkili olduğu saatlerde dışarıda kalmamaları ve bol su tüketmeleri öneriliyor. Ayrıca, aşırı sıcaklarda açık havada yapılan aktivitelerden kaçınılması gerektiği vurgulanıyor.

 

SICAKLIK 38 DERECE

Dün Çanakkale’de hava sıcaklığı 38 derece olarak belirtilirken, hissedilen sıcaklığın çok çok fazla olduğu ifade edildi. Sıcaklık nedeniyle klimaların bile fayda etmediği görüldü. Hava sıcaklığının bugün de devam edecek. Cumartesi günü 37 derece, Pazar 36 derece, pazartesi 35, Salı 34 derece olacağı açıklandı.

Vatandaşların, güneşin en etkili olduğu saatlerde dışarıda kalmamaları ve bol su tüketmeleri öneriliyor. Ayrıca, aşırı sıcaklarda açık havada yapılan aktivitelerden kaçınılması gerektiği vurgulanıyor.

Atakan Alkış