Çanakkale’de hava sıcaklıkları yükseldikçe insanlar kendilerini deniz kenarlarına attı. Yeni kordon güneşlenmek isteyenler ve denize girmek isteyenler için bunaltıcı sıcaklarda uğrak noktalardan biri haline geldi. 

Çanakkale’de sıcak hava dalgasıyla birlikte insanlar, kaçış noktası aramaya başladılar. Şehirde son günlerde görülen 38 dereceye varan yüksek sıcaklıklar, tatil yapamayanları alternatif çözümler aramaya yönlendiriyor.

 Ayın sonuna kadar sürecek bunaltıcı sıcaklarda insanlar kendilerini yeni kordon civarında bulunan plajları attı. Fakat uzmanların bazı uyarıları var. Saat 11:00 ve 15:00 aralığında dik gelen güneş ışınları aynı zamanda cilt kanserlerinin de oluşmasına zemin hazırlıyor. Bu saatlerde denize girilmemesi, havuza girilmemesi ve güneşlenilmemesi öneriliyor.

Yüksek sıcaklıkların devam etmesiyle, Çanakkale’ deki yeni kordon, şehir sakinlerinin serinlemek için başvurduğu önemli bir nokta haline geldi. Hem denize girmek hem de kumsalda piknik yapabilmek için gece gündüz Çanakkale halkına ev sahipliği yapıyor.

Arzu Baladur