Çanakkale’de tarihin en yüksek sıcaklık rekoru kırıldı. 3 Ağustos 2021’deki 39.7 olarak ölçülen derece, termometrelerin 18 Temmuz perşembe günü saat 16.16’da 39.8 dereceyi göstermesiyle rekoru geride bıraktı. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bölgede hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ve önümüzdeki günler içerisinde sıcaklıkların 39-40 derece arasında olması beklendiği belirtildi.

Termometreler 45 dereceyi gördü

Vatandaşlardan gelen bilgilere göre arabaların içindeki termometrelerin 45 dereceyi bulduğu görüldü.

Sıcaklığın etkisiyle birlikte vatandaşlar ve turistler bölgedeki plajlarda ve deniz kenarlarında serinlemeye çalıştı. Gün içinde devam eden yüksek sıcaklıklardan dolayı dışarı çıkamayan vatandaşlar geceyi dışarda geçirmeyi tercih etti. Özgürlük Parkı, Yeni Kordon ve Eski Kordon vatandaş akınına uğradı. Aynı zamanda sokaklar ve caddeler de insanlar serinlemek içini doldurdu.

Meteoroloji yetkilileri sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde de etkisini sürdüreceğini belirtti. Uzmanlar bu konunun orman yangınları açısından da büyük bir risk oluşturduğunu söyledi. Sağlık uzmanları da, dışarı çıkarken bol su tüketilmesini ve gölgelik alanlarda durulmasını önerdi.

 

Mine Yel

Foto: Arşiv