Havaların bunaltıcı dereceye vardığı bugünlerde çocukların da en çok istediği yer havuzlar ve denizler. Çocukların yüzme öğrenmeleri için de belediyeler çalışıyor. Bozcaada Belediyesi de bu alanda çalışma yaptı. Projenin amacı, özellikle yaz aylarında boğulma vakalarını önlemek ve Bozcaada'da yüzme bilmeyen çocuk kalmamasını sağlamak. Daha önce de çeşitli kurslarla çocuklara yüzme eğitimi veren Bozcaada Belediyesinin kursana 15 çocuğun kaydoldu. Eğitimler, yüzme eğitmeni Beste Öncü'nün önderliğinde, belediyeye ait yüzme havuzunda gerçekleştiriliyor ve 5-8 yaş arasındaki adalı çocuklar katılıyor.

Belediye, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adada yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmayana dek kurslarımız devam edecek" diyerek projeye katkı sunan herkese teşekkür etti.

Eğitimler ücretsiz olarak sunulurken, çocukların güvenliği ve eğitimi konusunda titizlikle çalışılıyor. Bu projeyle birlikte çocukların hem eğlenerek öğrenmelerini hem de güvenli bir şekilde yüzme becerisi kazanmalarını amaçlanıyor.

Tuba Demirtaş

Foto: BHA