Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Muğla'nın Bodrum ilçesi, bu yıl ekonomik kriz ve yüksek fiyatlar nedeniyle sessiz bir sezon geçiriyor. Özellikle konaklama ve yeme-içme sektöründeki fiyat artışları, turist sayısında gözle görülür bir azalmaya yol açtı. Normal bir plaja kişi başı 4,000 ila 5,000 TL ödemek gerekiyor. Bu fiyatlar da hem yerli hem de yabancı turistleri kaçırdı. Şimdi Bodrum bomboş kalmış, esnaflar ise batma noktasında.

Aynı durum tatil cenneti Bozcaada’da yaşanacak gibi. Bozcaada esnafının uyguladığı fiyat politikası ve belediyenin paralar, tatilcilerin isyanına neden oluyor. Adaya ulaşmak bile büyük bir para. Araçla adaya geçmek için 1140 TL ödemek gerekiyor. Eğer rezervasyon yapılırsa bu fiyat 1800 TL’ye çıkıyor. Adaya ulaşmak için verilen bedelin yanında burada yeme içime de çok pahalı. 2 melemen 8 çay için bin TL ara alınıyor. 2 simit, 3 açma birkaç parça böreğe verilen para ise 400 TL.  Ana yemeğin olmadığı mütevazi bir alkollü masa için 4 kişinin ödediği para 11 bin TL.

ARAÇLARDAN 200 TL PARA ALINIYOR

Gelenleri soyma çalışması adada bunlarla sınırlı değil, bu sefer belediye devreye giriyor. Bozcaada Belediyesi, feribot sırasını bekleyen araçlardan 200 TL para alıyor. Tüm bu fiyatlara tatilciler adeta isyan ediyor. Bu fiyatları gören yerli ve yabancı turistler, adada daha fazla durmayarak geri dönüyor. Bu sorun önümüzdeki yıllarda Bozcaada da boş kalacak. Bu konuda önlem alınmaması durumunda Bozcaada için çanlar çalacak.

 

Tuba Demirtaş