Fevzipaşa Mahallesinde Zafer Meydanında bulunan dut ağacının neden kesildiği belli değildi ve geçtiğimiz günlerde yerine defne ağacı dikilmişti. Konuyla ilgili Çanakkale Belediyesi açıklama yaparak, ağacın gövde kısmında çatladığı ve çevreye tehdit oluşturduğu için kesildiğini belirtti.

Fevzipaşa Mahallesi Zafer Meydanında bulunan dut ağacı belediye görevlileri tarafından geçtiğimiz günlerde kesilmişti. Bu durum mahalle sakinleri ve kilise görevlileri tarafından tepki çekmişti. Kısa süre önce kesilen dut ağacının yerine görevliler tarafından defne ağacı dikildi. 10 yıllık olan dut ağacının neden kesildiği akıllarda soru işareti olarak kalırken belediyeden konuyla ilgili açıklama geldi.

Çanakkale Belediyesi yaptığı açıklamada, meydanda yapılan bakım ve budama çalışmaları esnasında dut ağacının gövdesinde çatladığı ve bu nedenle ağacın gövdesinden kırılıp devrilme riski olduğu tespit edildi belirtilerek, “Can ve mal güvenliği açısından da tehlike yaratabileceği öngörülen dut ağacı alandan kaldırılmış olup meydana 6 adet tijli defne ağacı dikildi.” denildi.

 

Mine Yel

Foto: Belediye