Çanakkale çevresinde yetişen meyve ve sebzeler Cuma pazarındaki tezgahlarda yerlerini almaya devam ediyor. Yaz mevsiminin getirdiği renklilik ve canlılık pazar tezgahlarına da hakim. Aynı zamanda pazara girildiğinde vatandaşların dikkatini ilk çeken detay ise tezgahtaki meyvelerin mis kokusu oluyor. Fakat vatandaşlar bu mis kokulu meyvelerin pahalılığından şikayetçi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte satıcılar ürünleri seradan değil, tarladan aldıklarını belirterek maliyetlerin kışa göre hafiflediğine vurgu yaptı. Haziran sonuna doğru fiyatların ucuzlamasıyla satışların artması beklenirken satışlarda düşüş olması satıcıyı şaşırttı. Satışların düşük olması nedeniyle yaz meyvelerinin de günlük satılmasının altını çizen satıcılar, akşam pazarında fiyatların daha da düşük olduğuna dikkat çekti. Vatandaşlar ise akşam pazarını tercih etmediklerini çünkü seçile seçile alınmayacak ürünler kaldığını söyledi.

Tezgahta yer alan meyve ve sebze fiyatları ise şöyle; karpuz ve kavunun kilosu 25 ile 30 TL, Bayramiç şeftalisi 40, nektarin şeftali 35, kiraz 70 , kayısı 60 , yaş incir 90, üzüm 70, patlıcan 30, kabak 30, taze fasulye 50, patates 25, domates 20 ile 30 TL arasında, kuru soğan 15 ile 25 T arasında, salatalık ise 25 TL’den satılıyor.

Mine Yel