Afet ve Acil Yönetim Başkanlığı Deprem Dairesi verilerine göre, önceki gün saat 17.39'da merkez üssü Ezine ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Zeminden 10.23 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Çanakkale'nin yanı sıra İzmir, Tekirdağ, Manisa ve Balıkesir'den de hissedildi. Deprem büyük paniğe neden oldu. Yaşanan panik, işyerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Bir esnafın panik anları güvenlik kamerasına saniye saniye kaydedildi.

 

DUVALAR ÇATLADI

Ezine ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle, Ayvacık ilçesindeki Hamidiye Mahallesi'nde bazı eski tip evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldi. O çatlakları bir vatandaş cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Ayvacık ilçesinde daha önce büyük deprem meydana gelmiş ve çok sayıda ev yıkılmıştı.

 

BABA KIZINI KUCAĞINA ALIP KAÇTI

Büyük paniğe neden olan depremde güvenlik kameralarına yansıyan çok sayıda panik anları oldu. 4.7 büyüklüğündeki depreme iş yerinde yakalanan bilgisayar dükkanı sahibi Melih Bağlı'nın, sarsıntı ile birlikte 4 yaşındaki kızı Tomris Bağlı'yı kucağına alıp, dışarı çıktığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

 

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLAMA YAPTI

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çanakkale'deki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, açıklamasında "Çanakkale Ezine'de 4,7 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarları tek tek değerlendiriyoruz. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” dedi.

 

VALİ DE AÇIKLAMA YAPTI

 

Yeni göreve başlar başlamaz depremle karşılaşan Çanakkale Valisi Ömer Toraman da sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, "Ezine merkezli 4,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle şu ana kadar intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada olup, tarama faaliyetleri devam etmektedir” dedi.

 

Bünyamin Nami Tonka