Afetlerde sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi için büyük önem taşıyan Sahra hastanelerinin hızlı kurulması eğitimleri kapsamında   12 ilden Çanakkale’ye UMKE ekipleri geldi.  Yurt içi ve yurt dışında yaşanabilecek afetlerde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilerek farklı illerde konuşlandırılan seyyar çadır hastanelerinin bakım, onarım, sevkiyat ve kurulum işlemleri hakkında bilgi edinmek ve kurulumu hızlı sağlamak amacı eğitimler verildi. Çanakkale Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), düzenlenen eğitim ve tatbikatlarla kurulum tecrübesi kazanıyor. 2024 Faaliyet planı çerçevesinde düzenlenen eğitimler kapsamında Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE ekipleri  Gelibolu’da kurulan çadır alanında eğitim aldılar.

 Ağır İklim Seyyar Hastane Çadır Seti, Şişirilebilir Tip Seyyar Hastane Çadır Seti, 50 Yataklı Mobil Hastane Tıbbi Donanımı ve 80 Yataklı Personel Barınma Ünitesi kurulumundan oluşan eğitim ile ekipler tecrübe kazanıyor. İl Sağlık Müdürü  Op. Dr. Gökhan Baştürk Bölgesel Umke Ağır İklim Çadırı Eğitimi kapsamında Çanakkale Ev sahipliğinde 12 ilden gelen ekipler  8 gündür eğitimler gerçekleştiriyor.   Umke Seyyar Sahra Hastanesi alanını ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Baştürk, incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 

Sahra Hastanesi ziyaretinde, Afetlerde sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi amacıyla kurulumu hayati önem arz eden Sahra hastanelerinde Acil Servis, Ameliyathane, Yoğun bakımlar ve Doğumhane gibi pek çok özellikli birimle tam donanımlı cihazlar ile 24 saat boyunca sağlık hizmeti verilebilmesinin önemini vurgulandı.

Bünyamin Nami Tonka