Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Elazığ Valiliği’nden Çanakkale Valiliği’ne atanan Ömer Toraman, bu hafta başında göreve başladı. Göreve başlaması sırasında Çanakkale’nin önemine vurgu yaparak, “Çanakkale’nin Türk tarihi açısından çok özel bir yeri olduğu malum. Balkanların ve Orta Avrupa’nın fethi hareketinin Süleyman Paşa tarafından bu topraklardan başlatıldığını, öte yandan Türkleri Balkanlardan çıkarmak için hayal kuranların da yine bu topraklarda hayallerinin hüsrana uğratıldığını hatırlatmak istiyorum” diyerek bölgenin önemine vurgu yapmıştı.

Vali Ömer Toraman göreve başlamasının ardından ilk olarak Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesini ziyaret etti. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile birlikte Şehitler Abidesini ziyaret eden Vali Ömer Toraman, şehitler için dua okudu, temsili şehitliğe karanfil bıraktı. Vali Ömer Toraman’a Eceabat Kaymakamı Murat Çiçek’te eşlik etti. Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Vali Ömer Toraman’a ziyaretten dolayı teşekkür edip, minyatür Şehitler Abidesi hediye etti.

Çanakkale Valisi  Doç. Dr. Ömer Toraman’ın bir başka durağı ise şehit aileleri ve gaziler oldu.  Vali Toraman Gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında ilk olarak Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanlığı'nı ziyaret ederek, Gazilerle bir araya geldi. Vali Toraman ,Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Çanakkale Şube Başkanlığı’nı  da ziyaret ederek Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi.

Vali  Doç. Dr. Ömer Toraman son olarak  eşi Neşe Toraman  ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’de yürütülen İdlib harekat bölgesinde 09 Eylül 2020 tarihinde görevi esnasında rahatsızlanarak şehit düşen Tuğgeneral Sezgin Erdoğan’ın annesi Esma Erdoğan’ı ziyaret ederek şükran ve minnet duygularını iletti.

Arzu Baladur

Foto: BHA