Ülkemizde de devam eden köpek sorunu sosyal medyada insanları ikiye böldü, büyük tartışmalara neden olan başıboş köpek sorunu Çanakkale’de de gündemden düşmüyor. Havaların iyice ısındığı bu günlerde vatandaşlar parklara ve plajlara akın ediyorlar. Dışarı çıkan vatandaşlar ise köpek saldırıları ile karşı karşıya geliyor. Özellikle ebeveynler çocukları için endişeliler, çocuklarını tek başına parka gönderemiyorlar.

Geçtiğimiz günlerde de Tekzen bölgesinde köpeklerin gruplaşarak gezmesi vatandaşların korkmasına neden oldu. Aynı zamanda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi kampüsünde de köpeklerin saldırgan tavırları öğrenciler tarafından endişeye neden oluyor. Başıboş köpekler şehrin her bölgesini kendilerine mesken edinmiş durumda.

Şehrin bu sorununa sessiz kalmaya devam eden yetkililerden kalıcı bir çözüm bulunması isteniyor.

Yasa Teklifi Kabul Edildi

Başıboş köpeklerin “insanlar için hayati tehlike oluşturduğu” gerekçesiyle hazırlanan Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda 23 Temmuz akşamı kabul edildi. Kanuna göre, başıboş sokak köpekleriyle ilgili yetki belediyelerde olacak.

 

Bünyamin Nami Tonka