Çanakkale Mor Pati Derneği, Eceabat Sokak Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (ECE HAYDER) ve ilçelerden gelen dernek üyeleri, eylem yaptı. Kordonu yürüyerek geçen hayvanseverler 3 gün sürecek olan oturma eylemini başlatmak üzere Halk Bahçesinde kendilerine tahsis edilen alana geçtiler. TBMM komisyonunda kabul edilen Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin TBMM’de kabul edilmemesi ve yasanın geri çekilmesi için oturma eylemi yapan hayvan severler gece boyunca oturma eylemine devam etti.

Eyleme katılanlar adına açıklama yapa Betül Şükür, “Hiçbir din, hiç bir ilim böyle kanlı bir kararı kabul edemez. Dünyayı kendisine ait zannedenler bazı hayatların daha değersiz olduğu düşüncesi ile hareket ediyorlar.  Bu düğünce içerisinde olanlar dünyadaki bütün kötülüklerin kaynağıdır. Doğa kendi düzenine karşı gelip yuva yıkanları hiç bir zaman Affetmeyecek. Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve içerisine köpeği Fox birlikte girip çıktığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde vekil tayin ettiklerimizin, oturup bize ait olmayan bu yeryüzünde, sokak hayvanları ile ilgili konuşmaları ve alınan kararları insanlığımızdan utanarak izliyoruz. Bizler, evlerimize ve sokaklarımızda canlar su veren onları karnını doyuran onlar açken tok yatmayan, onların dertleriyle dertlenen ve yalnızca birlikte yaşamanın yollarını arayan hayvanseverlere, Merhametsiz ve zalim diyenlere sokak hayvanlarını öldürmek için komisyon kuranlara Mustafa Kemal'in, köpeği Alp le birlikte Dünyaya Meydan okuduğu Çanakkale'den tüm ülkeye sesleniyorum. Ne kadar kelimelerle ört bas edilmeye kalkılırsa Kalkılsın, İçi boş gerekçeler gösterilirse gösterilsin bu yasanın hayata geçmesi için seferberlik ilan edeceğiz ve canlarımızı vermeyeceğiz” dedi

Lapseki ve Çardak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ise “Bugün kanun teklifi, TBMM komisyonunda kabul edilmesi nedeni ile çok üzgünüz. Merhamet herkese bahşediler bir şey değil. Bu sokak canlarının bize vermiş olduğu merhamet, vicdan’ dır.  Sokaktaki canlarımızın toplanmaması için kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi vereceğiz. Sokak hayvanlarımız ile her yerde, her zaman hep birlikte olacağız.” dedi.

 

Arzu Baladur

Foto: BHA