Çanakkale Orman Müdürlüğü ve Çanakkale Bisiklet Platformu tarafından, Talat Göktepe ve Orman Şehitlerini anmak için anlamlı bir etkinlik düzenlendi. 136 orman şehidinin anıldığı etkinlikte iskelede kurulan stantlar ve gerçekleştirilen bisiklet turu dikkat çekti.

25 Temmuz 1994 tarihinde başlayan ve 57 saat süren Arıburnu yangınında 4 bin 49 hektar orman alanı ile birçok tarım alanı büyük zarar görmüştü. Yangın sırasında dönemin Çanakkale Orman Müdürü Talat Göktepe ve 136 kişi Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki yangın söndürme çalışmaları sırasında hayatını kaybederek şehit olmuştu.

Bu uzucu olayın üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen orman şehitleri unutulmadı. Çanakkale Bölge Müdürlüğü ve Çanakkale Bisiklet Platformu işbirliği ile bir anma etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında iskele meydanında orman şehitlerini anmak adına bir stant açıldı ve fotoğraf sergisi düzenlendi. Çanakkale Bisiklet Platformu farkındalık yaratmak amacıyla bir bisiklet turu organize etti. Tur, etkinlik alanından başlayıp mezarlığa kadar devam etti. Etkinliğin sonunda mezarlıkta düzenlenen anma töreninde şehitler için dua edildi.

Çanakkale halkı “orman vatanıdır” ve “orman candır” sloganları ile orman şehitlerinin özverili görevlerini bir kez daha hatırlayarak sevgi, saygı ve minnetle andı.

Mine Yel