Temizlik İşleri Müdürlüğünce hazırlanarak Çarşı Bölgesinde yürütülecek saatli atık toplama programı kapsamında, esnaf ve bölge yaşayanları tarafından toplama saatine göre araç geçmeden önce hazır hale getirilen evsel ve ambalaj atıklarının, konteyner ya da mukavemeti yüksek çöp poşeti ile araca teslim edilmesi gerekiyor.

 

Özellikle bölge esnafı ve bu bölgede ikamet eden hemşehrilerimizin toplama saatine kadar ambalaj atıklarını evsel atıklardan ayrı olarak muhafaza edip araca teslim etmeleri, ortak kullanım konteyner noktalarına yakın olan esnaf ve bölge yaşayanlarımızın da atıklarını bu saatlere göre konteynerlere bırakmaları gerekiyor. Öte yandan, 1 Ağustos 2024 Perşembe günü başlayacak olan uygulamaya ilişkin de Belediyemizin ilgili personelleri tarafından esnaf ve sakinleri kapsayan tebligat çalışmaları da gerçekleştirildi.

 

Program dışında evsel ve ambalaj atıklarını, gelişigüzel ve zamansız çıkaran işyeri sahipleri ve konut yönetimlerine 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu ve Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge kapsamında cezai işlem uygulanacak.

Kaynak: Belediye