Gökçeada açıklarında oltaya takılan bir köpek balığı balıkçılar tarafından kurtarıldı. Oltadan kurtarılan köpek balığı daha sonra tekrar suya bırakıldı.

 

Gökçeada'da balıkçılık yapan İlker Özdemir ve arkadaşı tekneleri ile denize açıldı. Balıkçılar, Kaleköy Limanı açıklarında hareketsiz halde bir büyük balık farketti.  Balığa doğru giden balıkçılar, paraketa oltasına dolanan balığı kurtarmak için çalışmalara başladı. Avlaması yasak olan, 3 metre boyunda ve 500 kilogram ağırlığında 'mako' cinsi köpek balığı sudan çıkardı. Bu çalışmaları cep telefonu ile de kaydeden balıkçılar, köpek balığını dolandığı oltadan kurtararak yeniden suya bıraktı.

 

Balıkçılar, “Misinalar balığı boğmuş. Demek ki bu hayvan, bu kadar sığ kıyılarda geziyor. Yaklaşık 40 metre derinlikteki sularda dünyanın en vahşi köpek balıklarından mako cinsi, devasa bir balık. Köpek balıkları, kıyılara gelebiliyor. Bunlar, vahşi hayvanlar. Hayatımda ilk defa bu tür bir balığı kıyıda gördüm. Plajlara gelip, gelmeyeceğini bilmiyorum ama dikkatli olalım" dedi.

Bünyamin Nami Tonka

Foto: BHA