Çanakkale’ye bir dizi ziyaret gerçekleştiren Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin ve İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul’u ziyaret ederek, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Şeftali Festivali’ne davet etti.

Başkan Öztürk, İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve Lapseki Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Çanakkale Merkez’de çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyarette bulundu. Ziyaretler sırasında, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin ve İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul ile bir araya gelen Öztürk, Lapseki Merkez ve köylerine yönelik yatırımlar üzerine görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca, Lapseki tarımı ve meyve saklama projeleri de değerlendirildi.

Görüşmelerin ardından Başkan Öztürk, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan 1. Şeftali Festivali’ne davetiyelerini takdim etti. Festivalin 17-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirten Öztürk, Lapseki’nin coğrafi işaretli şeftalisini de hediye ederek etkinliğe davet etti.

Lapseki’nin tarımsal ürünlerini tanıtmak ve bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen festival, bölgedeki önemli isimlerin katılımıyla daha da renklenecek.

Arzu Baladur

Foto:BHA