Müjdat Turan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dev akyayı yakalama anını şu sözlerle anlattı: “Dev Akya 64 kg Tam on gün önceydi. Akşam suyuna gitmiştik. Saatlerce daldık, çıktık. Bakmadığımız taş kalmamıştı. Gün bitmek üzereydi. Tüm umutlarımızı yitirmiştik. Onca dalış, onca nefes tutmalar, hep boşaydı sanki. Hiç balık yoktu meralarda. Son bir dalış için nefesleniyordum… Güneş Limni’nin üstünde batmaya hazırlanıyordu. Yavaş yavaş Kuzey Ege’nin mavi sularına akşamın koyuluğu çökmeye, İmroz’un üzerinde siyah bir takım gölgeler oluşmaya başlamıştı. Artık az önceki o berraklık erimeye yüz tutmuş, onun yerini ta uzaklarda, ufkun morarmış dalgaları, kızıllaşmaya başlayan hatları almaya başlamıştı. Son dalış için nefesimi tutup derin sulara beni bekleyen bir maceraya, bir bilinmezliğe palet vurmaya başladım. Dibe indiğimde etraf oldukça sessiz, yem balıkları oldukça tedirgindi. Çok geçmeden karanlık sulardan büyük bir karartı bana doğru gelmeye başladı. Yaklaştıkça büyüyen dev cüssesi beni ürpertiyordu. Kalbim yerinden çıkacakmış gibi atıyor, gözlerimi kırpmadan, gelen bu karartının ne olduğunu anlamaya çalışıyordum. Zıpkınımın ucuna kadar geldiğinde onun dev bir akya olduğunu fark ettim. Bir an göz göze geldik, işte tam o an tetiği düşürdüm… İşte macera bundan sonra başladı. Saatlerce uğraştık. 3 zıpkın bile balığı halt edememişti açık sularda. Balıkla beraber mavi suların enginliğine daldık. Dev akya balığı artık teslim olmuştu. Böyle mücadele ve sonrasında tatlı bir yorgunlukla dönüş yolumuza koyulduk... Daha güzelleri sizlere de nasip olsun.”

 

 

Müjdat Turan'ın bu başarısı, zıpkınla avcılık dünyasında büyük yankı uyandırdı. Denizin derinliklerinde geçen bu zorlu mücadele, azim ve kararlılıkla birleşerek, adeta bir destana dönüştü. 64 kilo ağırlığındaki dev akya, Turan'ın yıllar süren tecrübesi ve ustalığını bir kez daha gözler önüne serdi.

 

 

Müjdat Turan'ın bu başarısı, deniz ve avcılık tutkunları için büyük bir ilham kaynağı oldu. Onun azmi, sabrı ve yeteneği, genç zıpkıncılar için bir örnek teşkil ediyor. Bu büyük başarı, deniz avcılığının ne denli zorlu ama bir o kadar da ödüllendirici bir uğraş olduğunu bir kez daha kanıtladı.

 

Haber Merkezi