Biga’da 2020 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan okulların yeniden inşası, uzun süren bir sürecin ardından nihayet tamamlanmak üzere. 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, inşaatların henüz bitmemiş olması veliler arasında endişe yaratıyor. Veliler, yeni eğitim yılına hazır olunup olunmayacağı konusunda merak içindeyken, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’den önemli açıklamalar geldi.

 

İnşaat Süreci ve Velilerin Endişesi

 

Veliler, yaklaşık dört yıldır süren inşaat sürecinin nihayet sona ermesini beklerken, yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sadece 24 gün kalmasına rağmen okulların henüz tamamlanmamış olması endişe yaratıyor. “Okullar açılacak mı?” sorusu, Biga’daki ailelerin zihinlerinde büyük bir soru işareti oluşturuyor.

 

Yetkililerden Umut Veren Açıklamalar

 

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve Ak Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan, devam eden okul inşaatlarını yerinde incelediler. İncelemeler sonrası basına açıklamalarda bulunan Ayhan Gider, devletin tüm imkânları seferber ettiğini belirterek, müteahhitten kaynaklı ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşanan gecikmenin en kısa sürede aşılacağını ifade etti.

 

Gider: “Okullarımız Bitiyor, Velilerimizin Gözü Arkada Kalmayacak”

 

Okul inşaatlarının tamamlanması konusunda iyimser bir yaklaşım sergileyen Gider, “Devlet elinden geleni yapmış, para problemi yok. Ödenek sıkıntısı yok, Teknik bir sıkıntı yok ama müteahhittin yaşadığı bir ekonomik zorluk var bu da en kısa zamanda el birlik aşacağız. Okulların  tamamı eğitim ve öğretime yetişmesi lazım.  İnşallah sıkıntısız bir şekilde bütün velilerimizin gözü arakada kalmayacak şekilde çocuklarını yeni binada eğitime başlayacağız. Tasarruf tedbirlerin eğitimle bir ilgisi yok.  Güvenlik ve eğitim olduğu zaman tüm imkânlarımız seferber. Okullarımız bitiyor.” şeklinde konuştu.

 

İncelemeler sonunda basın mensuplarına brifing veren milletvekili Gider; “ yeni okullar bölgemizdeki inşaatları ziyaret ettik.     Ödenek olarak herhangi bir sıkıntımız yok.  Müteahhitten kaynaklı bir gecikme var. Bunu en kısa  zamanda çözeceğiz. Çünkü tasarruf tedbirleri eğitim ve güvenlikte uygulanmaz. Bizde uygulamıyoruz zaten. Okullarımızın ne eksiği ne gediği varsa hepsi ödenekleriyle bakanlık tarafından gönderildi. İl Özel idaresi ile de görüştük.  Müteahhittin bitirebiliyorsa bitirtilmesi, bitiremiyorsa da bir an önce ihalesinin feshedilerek başka birinin tamamlatılması konusunda hem fikir olduk. Hem fikir olduğumuz bir başka konu da eğitim öğretim yılına çocuklarımızın bu yeni okullarda en iyi imkanlarda başlaması yönündeydi. Kaymakamımıza ve ilçe milli eğitim müdürümüze çok teşekkür ediyorum. İnşallah burda çok daha güzel eğitim gören çocukların çok daha iyi yerlerde bizi temsil edeceklerdir diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Biga’da velilerin endişeleri sürerken, yetkililerin okul inşaatlarının tamamlanması konusundaki kararlılığı umut veriyor. Önümüzdeki günlerde sürecin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

 

BHA