Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde etkilenen çocukların yüzünde bir tebessüm oluşturabilmek için memleketi İzmir’den yola çıkan ve bölgede gerçekleştirdiği etkinliklerle çocukları sevindirerek adından söz ettiren ve bu olayın ardından tüm Türkiye’yi gezmeye başlayıp çocukları mutlu etmeyi amaçlayan yerli Örümcek Adam Ayaz Salih Koç’un son durağı Çanakkale oldu. 36 il gezdikten sonra Çanakkale’ye gelen Yerli Örümcek Adam Ayaz Salih Koç, yaşadığı serüveni ve hedeflerini Burası Çanakkale’ye anlattı.

 

“Çocukların manevi olarak yanlarında bulunmak istedim”

 

Ayaz Salih Koç; “İzmirliyim, Selanik göçmeniyim. İzmir'de mankenlik oyunculuk yapıyordum. Asrın felaketi 6 Şubat depremini herkes hatırlıyor. Cenaze, kayıplarımız oldu. Anneme babamı örümcek adam kıyafetleri aldırdım. Bir genç olarak depremden etkilenen çocukların manevi olarak yanlarında bulunmak istedim. Deprem bölgelerine gittim, Adana'da 50 gün kaldım. Hatay’da kaldım, Malatya'da kaldım, Gaziantep'te, Diyarbakır'da… Annesini, babasını kaybeden çocuklara oyunlar oynattım. Çadırkent verildi bana, resimler yaptırdım. Asker ve polis abilere yemek yaptırdıktan sonra, oradaki duygusallığı gördükten sonra dedim ben Türkiye nasıl fayda olabilirim Dedim kostümle Türkiye'yi yesem ne olur Başladım, Sivas'ta ilk bir haberim yapıldı. Bu haber sevildi, sonra Yozgat 'a vardığımda bana çorba içirmeye başladılar, yöresel yemekleri, tarih yerleri göstermeye başladılar…”

 

“Türkiye 'ye gezmeye devam edeceğim”

 

“Amerika karakterini yerli örümcek adam yaptım. Haberciler kostüme Türk bayrağı astılar. Bu da baya sevildi. Bir senedir yoldayım, ara vermiştim. Hatay’da cami olayım oldu, dünyaya haberim olmuştu. Camide gözaltına alındım. Orada bir çocuk ‘abi fotoğraf çekilelim’ dedi. Ben de hata yaptım camiye kostümle girdim, orada göz altına alınmıştım, küsmüştüm tekrardan hayallerime. Tekrardan yola çıktım, Türkiye 'ye gezmeye devam edeceğim. Hayallerinden vazgeçmesinler. Ben bunu yapacağım ama inanıyorum, sonuna kadar yapacağım.”

 

 

“Çanakkale geçilmez diyorum”

 

“Çanakkalemize geldim, Çanakkale geçilmez diyorum. Burada çok güzel anılar bırakmak istiyorum. Çanakkale zaten tarihi olarak, her şey olarak, milletimizin ve dünyamızın gözünde. Çanakkale’de çocuklarla ilgili hayır kurumu varsa onlara etkinlik yapmak isterim.

 

“Herkese örnek olmak istiyorum”

 

“Genç olarak şunu söylemek isterim. Arkadaşlar bunu neden yapıyorum Yarın bir gün evsizlere dernekler açabilmek, ihtiyacı olan kişilere yardım yapabilmek, SMA hastası, kanserli çocuklar, yetimhanedekiler… Herkese ulaşabilmek. Hayalimin sonu bu. Dünya turumda var ama ilk önceliğim bu. Türkiye gezmek ve kendimi göstermek, herkese örnek olmak istiyorum.”

Hasan Sami Er