Kepez Beldesi’nde Atatürk Bilim ve Enerji Parkı’nın açılış töreni gerçekleşti. Törene, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Belediye Başkanı Birol Arslan, Belediye Meclis Üyeleri, Eski Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada konuşan TOKİ 960 Site  Başkanı Mesut  Kocaman, “Bize göre çok güel bir park oldu takdir de site sakinlerimizindir.  Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 960 TOKİ Konutları Çanakkale’mizin ve ülkemizin  yeşil alan ve lokasyon olarak en yaşanabilir  yerleşim alanlarından biridir.   yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte TOKİ'ye daha fazla katkı sunacağım inandığımız için göreve talip olduk. Görev bize verildiğinde daha öncesinde bildiğimiz acil çözüm gereken altyapıyla ilgili sorunlarımız vardı. İzmir yolunun altındaki kanalizasyonun çökmesinden dolayı  pis sulardan kaynaklanan sorunu başkanımıza ileterek kalıcı çözüm istedik. başkanımız anında daire müdürlerine toplantı talimatı vererek sorunlarımızla ilgilendi daire müdürlerle ilgililerle yerinde yaptığımız keşiflerle yapılan çalışmalar sonucu bahsettiğimiz sorunları kalıcı olarak çözmüş bulunuyoruz Sayın başkanımıza emeği geçen K Belediyesi çalışanlarına Sizler adına teşekkür ediyorum şunun iyi bilmesini istiyorum ki bu hizmetler sizler için yapılıyor Biz yöneticiler sadece vesile olanlarız” dedi.

 

Belediye Başkanı Birol Arslan ise “Göreve başlarken hayalimde çocuk, genç ,öğrenci, kadın, engelli, yaşlı dostu halktan yana  bir belediyecilik anlayışım vardı. Çocuklarımıza 0- 12 yaş grubuna hitap eden halk Çocuk Kültür evimizi açtık ve bu bölgede olmayan çok kıymetli bir yer oldu ve   çocuklarımızın çağdaş büyümelerine, modern büyümelerine katkı sunduk. Ayrıca okullar kapandığı zaman belediye olarak açmış olduğumuz spor kurslar tüm çocuklarla spor sahalarında buluştuk. Bizler Kepez'in çocuklarına gerçekten sahip çıkıyoruz. Onları öğretmenlerimizle birlikte kucaklıyoruz. Gençlerimize Kepez spor, ve farklı kulüplerde spor  yapmalarının imkanını sağlıyoruz. Buradan gurla söylemeliyim ki 1 500'ü Aşkın lisanslı sporcumuz 10 branşta Kepez'de spor sahalarında buluşuyor. Onları sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan kurtarıp sporla büyümelerinin önlerini açıyoruz.

İhtiyacı olan öğrenci kardeşlerimize giyim yardımları yapıyoruz. Okul öncesi için de yaptığımız yardımlar bir elin verdiğini öbür el görmeyecek anlayışımızla yapıyoruz.  Üniversite öğrencilerimize eğitim bursu veriyoruz, kadınlarımıza spor merkezlerimizde aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Şaşıracaksınız ama 2 bin 747 aktif kadınımız Kepez'de spor merkezlerimizde spor yapıyorlar.  150 kurs 4 bin 360 kursiyerimiz Kepez korolarda, kurslarda çok verimli çalışmalar yapıyorlar.  Bu çalışmalarını yaz döneminde merhum Cüneyt Arkın’ın ismini verdiğimiz ve Halk Kafemizi n yanında bulunan stantlarda satış yapıyorlar. Bu çalışmalarla hemşehrilerimizi bir araya getirdiğimiz gibi sosyal verimliliği de arttırıyoruz.  Göreve geldiğimizde engelli vatandaşlarımız için hemen Engelli masasını kurduk. Masadaki arkadaşlarımız engelli ailelere ulaşarak, kurumumuzu engelli kardeşlerimizle tanıştırdılar ve o engelli kardeşlerimizi, Hastane ve kafeler başta olmak üzere halkın içinde engelsizce dolaşmasına destek oldular. Gururla ifade ettiğim bir başka konu ise yaşlı dostu bir belediye olduk.  65 yaş üstü tüm hemşehrilerimizin kişisel bakımlarını, kuaförlük hizmetleri başta olmak üzere temel ihtiyaçlarını sağladık. Yetmedi bu ailelerin evlerine temizlik personellerimizi göndererek  ayda bir kere onların evini temizledik.  Bunu hep söylüyorum, halktan yana  olduk. 9 tane Halk konsepti açtık.  Halk Masası, Halk KART, Halk Kütüphanesi, Halk Çocuk Kültür Evi, Halk Kafe,  Halk Bahçesi, Halk Düğün Salonu,  Halk Plajı ve Halk Çay evini Kepez’li , Çanakkale’li hemşehrilerimizin hizmetine asunarak, temiz, hijyenik ve ekonomik bir hizmetle sunduk.

Biz de bu tesisleri dostlarımıza, arkadaşlarımıza ve yandaşlarımıza verebilirdik.  Ama Ben ve arkadaşlarımın anlayışında asla kişilere rant yok. Halkın rantı her zaman halkın olacağını savunduk.  Ülkemizin ekonomisinin yıllardır sıkıntılı olduğu dönemlerde bizler çok hizmetler yaptık.  Koronavirüste, ekonomik dar boğazda, depremde ve çok zor koşullarda yatırım adımlarımızı attık.  Nasıl mı başardık? Halkın malını halka verince, arkadaşlarımız ile birlikte başardık.  ‘İş Bilenin Kılıç Kuşananın’ anlayışı ile Kepez halkı için hep çalıştık.  Hamidiye mahallemizin alt yapı ve üst yapısının tamamını, Cumhuriyet Mahallemizin 2 b 750 tane içme suyu abone bağlantısını yaptık. Kepez Beldesinin %50’ye yakın altyapı ve üst yapı çalışmalarını arkadaşlarımızla birlikte yaptık. Sosyal belediyecilik anlayışı ile bütçemizin %50’sini ihtiyaç sahibi aileler ile buluşturduk. Sosyal etkinlikler kapsamında ülkemizin önemli sanatçılarını Kepez’de vatandaşlarımızla buluşturduk” dedi.

PARK HAKKINDA

Enerji SA üretim Kepez Hamidiye Mahallesi Fatih caddesinde  üzerine kurulan Atatürk bilim ve enerji Parkı Kepez Belediyesi ve  matematik Müzesi ile birlikte hayata geçirilen halka açık bir alana kurulu olan park, 28 farklı materyalden oluşuyor ve enerji Parkı deneyim temelli bir yapıya sahip olma özelliğini de taşıyor. Her bir materyal konu anlatımını açıklayıcı tanıtım levhalarıyla desteklenirken ayrıca QR kodları aracılığıyla parkın içeriklerine daha detaylı bir şekilde de erişilebiliyor. Bu sayede öğrencilere ve ziyaretçilere teorik bilginin pratikte deneyimlenmesi fırsatı sunuluyor. Bilim ve enerji parkının yanı sıra aynı alanda ek olarak her biri 200 metrekarelik  alanında bir adet  Mini basketbol sahası  bin 848 metre yeşil alan ve dinlenme alanları kadın ve erkek Tuvaletler ve   halk masasının yer aldığı halk irtibat bürosu olarak yaklaşık 6 bin 292 metre  halkın kullanımına açık olacak.

 

Mine Yel

Foto: BHA