Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Çanakkale’de düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali büyük eleştirilerle başlarken, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yine katılmaması dikkat çekti. Daha önceki yıllarda festivale katılan Ersoy son iki yıldır gelmiyor. Eleştirilen bir diğer nokta ise bakanlığın programı il temsilcisi olan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yerine şehitliklerle ilgilenen Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na yaptırması.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl Troya Kültür Yolu Festivali’nin üçüncüsü düzenlendi. Festival dün başladı. Festivale bu yıl da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katılmadı. Sönük geçen festival kortejine bakan yardımcısı düzeyinde temsil edildi. Büyük paraların akıtıldığı sözde büyük önem verildiği festivale bakanın katılmaması eleştiri konusu oldu.

 

VAN’A GİTTİ ÇANAKKALE’YE GELMEDİ

İki yıl üst üste Çanakkale’ye gelmeyen Bakan Ersoy, Van Kültür Yolu Festivali’ne katıldı. Van’a giden Bakan Ersoy, Çanakkale’deki kültür yolu festivaline katılmıyor. Aynı durum geçen sene de yaşamıştı. Kültür yolunun düzenlendiği bir çok ülkeye giden Bakan Ersoy bir tek Çanakkale’ye gelmemişti. Aynı durum bu yıl da yaşandı. Çanakkale’yi yine es geçen Bakan Ersoy, yerine yardımcısını gönderdi. Bakan yardımcılığı seviyesinde temsil edilen festivalde sönük başladı. İsraf yapılarak her köşe başına bir program düzenlenmesi de eleştiri konusu oluyor. Bu kadar programın düzenlenmesi, ekonomik açıdan büyük bir masraf olarak görülürken, programların çoğundan vatandaşların haberi olmadı.

Yerel basını es geçip tanıtım sadece ulusal basına verilmesi nedeniyle vatandaşların haberi olmadığı belirtiliyor.

 

Hasan Sami Er